יוד לפני ובמהלך הריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

22/07/2019 | 15:46 | מאת: אני

שלום, הבנתי שלפני הריון ובמהלך 3 חודשי הריון ראשונים, מומלץ לקחת חומצה פולית. לאחרונה, שמעתי שגם מומלץ לקחת יוד. לפני/במהלך הריון? והאם זה הכרחי גם שבלוטת התריס ברוך השם תקינה? תודה מראש!

כן. מומלץ ליטול יוד לפני ובמהלך ההריון במינון של 150-250 מקג, כמו כן ויטמין D במינון 400 יחידות בינלאומיות, חומצה פולית 400 מקג וברזל החל מטרימסטר שני במינון 30 מג או עפ המלצת הרופא המטפל. לרוב אפשר להשיג את המינונים הללו בפראנטל מולטי ויטמין להריון.

מנהל פורום תזונה בהריון