האם הכרחי ליטול מולטי-ויטמין מטרימסטר שני

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

16/04/2019 | 13:02 | מאת: איילת

שלום, אני בשבוע 15 ונטלתי עד עכשיו חוצה פולית ואומגה 3. כעת אני צריכה ליטול ברזל והומלץ לי גם על מולטי-ויטמין. מאחר ויש לי רמה גבוהה של חומצה פולית (20 כאשר הטווח עד 17) אני מעדיפה ליטול אותה פעם ביומיים. לכן אני שואלת האם חובה ליטול מולטי-ויטמין או שאפשר להסתפק בשלושת התוספים? אציין כי התזונה שלי מאוזנת, מקפידה על ירקות, טחינה מסומסום מלא, קמחים מלאים, בשר וכו'. תודה.

ההמלצה היא ליטול ברזל, חומצה פולית, ויטמין d ויוד מדי יום. נוח יותר ליטול את הפראנטל שמכיל את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים בקפסולה אחת אך יכולה ליטול אותם במינונים הדרושים גם בנפרד.

מנהל פורום תזונה בהריון