סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

13/07/2010 | 01:16 | מאת: סיוון

אני בת 21.. חולה כבר חצי שנה.. השמנתי הרבה בעקבות המחלה!! מה הסיכויים שאני ירזה בחזרה.. ומה עושים עם זה.. אני בדיכאון תודה

13/07/2010 | 12:21 | מאת: רותם

היי סיוון האם את עושה פעילות גופנית, והאם התיעצת עם דיאטנית?

18/07/2010 | 23:51 | מאת: גיל דורון

היי סיוון, את יכולה לרזות, זה תלוי רק בך, אני אישית מכיר סוכרתיות שהעלו במשקל ולאחר כמה פגישות עם הדיאטנית שלהם הם חזרו למשקל שהיו. אין צורך שתהיי בדיכאון, זה אפשרי ואת תעשי את זה. העברתי את השאלה שלך גם לאחות האגודה וברגע שתהיה לי תשובה ממנה אשלח לך אותה. בהצלחה.

26/07/2010 | 13:46 | מאת: גיל דורון

להלן תשובתה של אחות האגודה, בלה: שלום לך מאחות האגודה! בזמן תחילת סוכרת מסוג 1 בד"כ יש ירידה במשקל, עקב חוסר אינסולין – חוסר יכולת של הגוף לספוג ולשמור על מאגרי אנרגיה. הדבר מכניס את הגוף לסטרס. בזמן שאנו מחזרים לגוף את האינסולין החסר עקב המחלה, אנו אוזרים לגוף למלות את המאגרים שהתרוקנו. אך עקב מצב סטרס ואובדן, הגוף מגיף ברצון אגירת יתר. כדי למנוע השמנה, חייבים לשמור על תזונה מאוזנת מבחינת יחס פחממות ואינסולין (כדי לא להיכנס להיפוגליקמיה מצד אחד, ולא להשמין מצד שני!), הדבר אפשרי בייעוץ וליווי צמוד של דיאטנית המומחית לסוכרת תלוית אינסולין, שיש בד"כ במכוני סוכרת, וחובה להשתמש בשירותה! אני לא יודעת איפה את מטופלת, אך בד"כ במכוני סוכרת יש פסיכולוג או ע"ס כצוות רב מקצועי של המכון, שמומחים לסוכרת. אם לא, את תמיד מוזמנת להיעזר בעובדת סוציאלית של האגודה – נעמה, שתוכל לעזור לך בהתמודדות נפשית-רגשית עם המחלה, ולהפנות אותך לגורם הרלוונטי. אך התרופה מספר 1 לאיזון סוכרת, מניעת השמנה, מניעת דיכאון ויצירה של מצב רוח טוב (עקב הפרשה של סרוטונין – הורמון שימחה) – זה פעילות גופנית!!! פעילות גופנית זה תרופה! כמו אינסולין. מומלץ להתאמן 4-5 פעמים בשבוע בין 45דקות לשעה. רמת כושר צריך להתאים לך או רופא סוכרת, או מדריך כושר שמבין בסוכרת תלוית אינסולין. אני אשמח להדריך אותך יותר על אופן פעילות גופנית נכונה בטלפון, כדי למנוע אירועי היפוגליקמיה, שיכולים ליקרו אם לא מתנהלים נכון. הטלון שלי 03-5160171, שלוחה 2, אפשר להשאיר הודעה, ואני אחזור אלייך. או במייל: [email protected] אני מכווה שעזרתי לך קצת. אשמח לשוכח איתך ישירות. תשמרי על עצמך. ובהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1