סוכרת נעורים וילדים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

06/08/2012 | 11:14 | מאת: מישהי

שלום, לפני מספר חודשים התחתנתי עם בעלי אשר חולה בסכרת נעורים שהתגלתה לו בגיל 16 בערך. לאף אחד ממשפחתו אין סוכרת נעורים. ידוע כי הסבתא עם סכרת אין לי מושג עם נעורים או לא. מה הסיכויים שהסוכרת תעבור לילדינו? במידה והסיכויים גבוהים , האם יש אפשרות לבודד את הגן הנגוע ובכך למנוע מעבר הגן לילדים? אשמח לתשובה כיוון והדבר מלחיץ אותי מעט.

16/08/2012 | 09:43 | מאת: איזבלה אינסל

סוכרת מסוג 1 היא מחלה גנטית, אך לא תורשתית! ז.א. שרק אנשים עם הרכב גנים מסוים יכולים לחלות בסוכרת מסוג 1. והם בד"כ רק בן משפחה היחידי שיש לו הרכב גנים הזה. בנוסף, עדיין לא ברור מה גורם לחלק מהאנשים האלו לחלות, בזמן שאחרים עם אותו הרכב לא מחלים. הסטטיסטיקה מדווחת שהסיכון של אמא להעביר לצאצאים סוכרת מסוג 1 הוא רק 4-5%. ושל אבא לבן 6-8%. ז. א. הסיכון הוא נמוך מאוד! אפשר לפי בדיקת דם גנטית לדעת למי יש סיכון לחלות, אך לא מבצעים את הבדיקה, כי קודם כל אין בינתיים ידע על איך מונעים התפתחות של המחלה, ויותר חשוב, עקב האחוז הנמוך של הסיכון!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1