סוכר בשתן

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

30/08/2011 | 14:37 | מאת: אלי

בני בן 15 וביקר רופא בגלל השתנה מרובה גם בלילה. בבדיקת שתן שבוצעה במרפאה במקלון, הופיע סוכר, זאת כאשר הילד אכל ארוחת בוקר מתוקה כשעתיים לפני הבדיקה. מדדו רמת סוכר בדם עלידי מכשיר גלוקומטר, התוצאה היתה 115, לא בצום. למחרת הוא נשלח לעשות סדרת בדיקות בצום, והתשובות הן:סוכר:80, hba1c:5.6 ובשתן ראשון של הבוקר, בצום, לא נראה גלוקוז. האם זה אומר שאני יכול להיות רגוע? ולמה הופיע סוכר בבדיקת שתן הראשונה? תודה על התיחסות

01/09/2011 | 16:09 | מאת: איזבלה אינסל

כל התוצאות של הבדיקות שרופא ביקש לצורך הבירור תקנים. סוכר יכול להופיע בשתן אם רמתו בדם עולה מעל 180 מג%. האם ילדך הייה חולה במחלה זיהומית, או חום מסיבה אחרת, או אולי קיבל תרופות סטרואידיאות? אולי הוא נמצא בסטר? סובל מעודף משקל? אם הילד יתחיל לרדת במישקל, להיות עייף ועצבני, לאכול יותר מידי, ירגיש כאבי בטן, בחילות, או הקאות - מייד לגשת לרופא או מוקד. אם לא, אז אולי לחזור על בדיקת רמת סוכר מאצבע בקופת חולים,בשבוע הבא.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1