בקשת ייעוץ /עזרה בהתאמת אינסולין

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

26/02/2011 | 19:00 | מאת: שמוליק

שלום רב אני בן 48 פגוע מסכרת סוג 1 מזה 12 שנים (בשל סיבוך רפואי) סובל מנוירופטיה ברגליים בידיים ואובדן שדה ראיה בעין ימין (75% )השתמשתי מס שנים במשאבה אך בשנתיים האחרונות חזרתי למזרקים,כרגע אני משתמש בשני סוגי אינסולין 1-אפידרה 2-לנטוס גובהי 175 משקלי 84 קג אני שומר על משקל כמעט קבוע במשך השנים לצערי איני יכול לבצע פעילויות גופניות ממושכות (אני חוטף דלקות כל הזמן בגידים)ובכלל קשה לי עם הרגליים מאוד והידיים מתחילות השנה גם להציק יותר מבעבר אני שומר על סוכר די מאוזן (אומנם ייחסית גבוה A1C=8.5)אך עם השנים גיליתי שכך נח יותר לגופי ואני חווה מעט מאוד נפילות איני אוכל בבוקר בכלל ,רק שותה (מבחירה כך נח לי עם גופי) אני אוכל צהריים בשעה קבועה כמעט,(תזונה מגוונת ומבוקרת ,אני מבשל לעצמי את האוכל)מנשנש פרי או חטיף אחה"צ ואוכל ארוחת ערב לא כבדה ולסיום בלילה שוב פרי או משהו קל, אני מזריק בבוקר כ-30 יח' לנטוס, וכשאני אוכל צהריים וערב אני מוסיף בין 10 ל-16 יח' אפידרה בהתאם לסוג וכמות האוכל שאני אוכל, כך שסה"כ יח' ליום בסביבות 60 יח' שאלתי: 1) האם כדאי לי לעבור להזרקת 2 הזרקות ביום של אינסולין המיקס ולעבוד רק עם סוג אינסולין אחד ? אני שמתי לב שכשאני מגדיל את המינון של הלנטוס הארוך טווח עולה רמת הכאב והשריפה מכפות הרגליים וקצות האצבעות. 2) האם ידוע לכם על אינסולין מסוג מסויים שמתאים יותר למצבי? אני מתנצל על אורך הטקסט זו פנייתי הראשונה תודה שמוליק

03/03/2011 | 11:45 | מאת: איזבלה אינסל

שלום שמוליק, תודה על פנייתך! אני מבינה את המצב שלך, והוא מאוד לא נעים ומקביל. אשתדל לתת לך כמה עצות מעשייות, אך הוראות על סוג ומינון האינסולין יכול לתת לך רק רופא סוכרת. הכאבים בגפיים, כאב נויירופאטי נגרם עקב פגיע בעצבים אוזרם הדם ע"י סוכר. לכן טיפול מס. 1 והייעיל ביותר-זה הורדה של רמות סוכר וHBA1C. אני מבינה שזה קשה ומלחיץ בגלל סיכון מוגבר לאירועי היפוגליקמיה.אך ראינו במחקרים שירידה ברמת HBA1ב פחות תלוייה בקמות של היפוגליקמיות, ויותר בהורדה של רמות מעל 200מג% לכוון 90-120מג% לפני אוכל, ועד 180-200מג% אחרי ארוכה! עברתי קצת על סיפרות, ובאמת ראיתי שאחד התופעות לוואי של אינסולין לנטוס יכלה להיות נוירופאטיה. אז אם רופא סוכרת שלך רוצה להחליף לך את האינסולין, זה אחד האופציות לשיפור המצב. ועקב כך שהתזונה והפעילות שלך מאוזנים וקבועים מראש, אפשר לנסות אחד המיקסים. דלקות בפרקים וגישים גם יכולים להיות כסיבוכי סוכרים גבוהים. יש כמה אפשרויות לטיפול תרופתי נוגד כאב נויירופאטי: 1.חומצה אלפא-ליפואית-alpha-lipoic acid, זה תוסף תזונטי, לכן אפשר לקנות בלי מרשם רופא, אך שווה להתייעץ על מינונים. 2.EPO-evening primrose oil, שעוזר גם נגד כאבי פרקים וגידים. 3.תוספות של וויטמינים מקבוצתB 4.בנוסף אפשר לנסות להוסיף וויטמינים C וE. 5.טיפולים אלטרנטיביים למינייהם, כמו דיקור סיני, מסאז',ניקוי גוף ע"י צמחים, רפלקסולוגיה, דימיון מודרך כו'. וכמובן פעילות גופנית!!! כמה שאתה יכול, אפשר כמה פעמים קצרים במשך היום, אפשר כ30-60 ד' ביום, 3-5 פעמים בשבוע. כל פעילות שאתה מסוגל לעסות. כי חייבים לשמור על מה שיש! אם לא נעשה את מייטבנו, נאבד במהירות גם את זה! אם כל זה לא עוזר, צריך לקבל מרופא טיפול תרופתי יותר אגרסיבי, שיוריד כאבים, ויאפשר לך לזוז יותר. אז תרגיש טוב, ותלכם על איכות חיים שלך! אשמחך להיות איתך בקשר ולענות על כל השאלות נוספות. הטל' שלי הוא 03-5160171, שלוחה 2.

06/03/2011 | 11:33 | מאת: שמוליק

ראשית אני מודה לך ! לצערי טופלתי ע"י 3 רופאי סכרת ,מנהל מרפאת סוכרת ראשי בחיפה(שהיום כבר אינו עובד)ועוד 2 רופאי סכרת של קופ"ח כללית,בנוסף ע"י המטולוג נוירולוג ועוד.... בשנים הראשנות למחלתי לא ידעתי עליה הרבה מאחר והיא הופיעה בהפתעה גמורה (36 שנים לא ראיתי רופא הייתי ספורטאי וחזק מאוד פיזית ונפשית) איני רוצה להשמע מתלונן אך כולם כאחד ניסו לטפל בי בסוגים שונים של תרופות כל אחד על פי תורתו אמונתו ותרופותיו, עם השנים למדתי והעמקתי על המחלה וגרורותיה ולמדתי לטפל בעצמי יחד עם זאת הבנתי שנח מאוד לרופאי קופ"ח לתת תרופות ובכמויות מאשר לשלוח לאיבחונים מעמיקים יותר על מנת להתאים תרופות , מה שלא התעקשתי לקבל לא קבלתי אך על מה שהתעקשתי קבלתי לבסוף קצתי ברופאים ובהתרוצצות סביב המחלה אני משתדל לטפל בעצמי תוך כדי למידה מתמדת ומאידך לנהל אורך חיים נורמלי שהמחלה איננה מרכזו. בתקופה האחרונה מזה חודשיים אני מזהה תופעה חדשה שלמרות שאני מנהל תזונה קבועה ומאוזנת אני נאלץ לעלות את כמות אינסולין הלנטוס (הבזלי) כאילו שהגוף מתנגד לו ולכן חשבתי על שינוי האינסולין האם ידוע לך על תופעה כזו תודה

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1