תינוק בן חצי שנה שלא עולה במשקל ובגובה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/12/2016 | 20:29 | מאת: מעין

התינוק שלי בן חמישה וחצי חודשים. ניזון מהנקה ותוספות קטנות של פורמולה (בערך 60 סמ"ק ביום, לא כל יום). לפני שנת הלילה מקבל גם תוספת של חלב שאוב בסוף ההנקה. אני מניקה אותו בכל פעם שנראה רעב, הפרשים של כשעתיים-שלוש. בשקחלה לפני ואחרי הנקה, ינק כ150 סמ"ק. באופן כללי שמח וחייכן, ישן היטב במהלך היום ובלילה 7-8 שעות ברצף לפני התעוררות ראשונה. בביקורים קודמים אצל רופאת הילדים נראה בסדר ולא עצבני/אפאטי או מיובש. באופן עקבי לא עולה טוב במשקל, ירד מאחוזון 50 בזמן הלידה (3.380 ק"ג) לאחוזון 1 כיום (6.150). עלה 150 גרם במהלך החודש האחרון ולא גבה. גם בעבר לא עלה במשקל כמעט בכלל במשך חודש. בטיפת חלב הזהירו אותי (ולא בפעם הראשונה) שהוא נמצא בסכנה ושיש לערוך ברור דחוף. איזה ברור עלי לערוך? איך בודקים מה לא בסדר? האם כבר בשלב זה נגרם לתינוק נזק בלתי הפיך?

קודם כל מצויין שאת נותנת לו חלב אם או מניקה אבל את לא נותנת מספיק פרטים . תינוק שנולד ב% 50 זה לא אומר שלאחר מכן יהיה באותו % . אני מציעה שתלכי לרופא שיבדוק איתך כמה עלה בחודש אחרון (לא כתבת ) .במגביל לכי לדיאטנית מומחת לתינוקות בקופת חולים שתבדוק גם עקומת גדילה שלו ואז יראו אם צריך להתערב ולבצע בדיקות דם בשלב ראשון .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים