נסיון לשינוי תזונתי אצל ילדינו

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/05/2016 | 22:51 | מאת: אלון

שלום רב. אני ואשתי החלטנו לנסות לעבור לתזונה צמחונית/טבעונית (עדיין לא ברור)יחד עם ילדינו בני ה6 וה9. האם תזונה מסוג זה(הימנעות מצריכת מוצרי חלב ובשר)יכולה להזיק להם/לפגוע בהתפתחותם התקינה?

ילדים יכולים להיות צמחונים אבל לא טבעוניים : משמעוט צמחוניים שיוכלו גם ביצים ומוצרי חלב למה לא טבעוניים כי אין מי איפה לתת להם מספיק ברזל ,B12 וסידן .טחינה למשל מכילה סידן אבל על מנת שילד יקבל מספיק הוא צריך לאכול כמות גדולה מאוד ולכן זה לא מיציאותי ,B12 אין בכלל בעולם הצומח ולכן תצטרכו לתת להם כל הזמן כדורים של B12 ,גם מבחינת חלבונים תצטרכו לתת להם חלב סוייה ויוגורט סוייה על מנת שיקבלו מספיק חלבונים בנוסף לטופו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים