התייעצות בן 8

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/06/2015 | 11:45 | מאת: lee

שלום רב אני אמא לילד בן 8 שמאובחן עם ה.קשב וריכוז בנוסף הילד סובל מטיקים מרובים כל היום בפנים בליווי כחכוחים ,..הילד רזה לגילו שוקל 23 קילו וגבוה לגילו, בררן באוכל לא מוכן לאכול קטניות ובקושי אוכל פחממות ולא מסכים לאכול פירות וירקות למעט פעם בכמה זמן שמוכן לאכול כמה כפיות סלט קצוץ של מלפפונים ועגבניות..נתקלתי במאמר הבא , רציתי לדעת אם יכול להיות שלילד שלי יש חסר במגנזיום וויטמין B ,הילד לא מוכן לעשות בדיקת דם בשום אופן..האם ניתן לתת לו ויטמנים של מגנזיום וB6 מה המינון? חסר במגנזיום - בבדיקה שנעשתה בקרב 116 ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז, נמצא כי 95% סבלו מחסר במגנזיום, אשר יכול לגרום לתופעות כגון: עצבנות, תנועות עצבניות, אי שקט, חרדה, רפלקסים פיזיים, התכווצויות שרירים, "טיקים" ועוויתות בפנים, מגרנות, כאבי ראש, ליקויי למידה המתגלים בעת מבחן אינטיליגנציה. חסר בויטמיני B – נמצא כי ילדים עם הפרעות קשב וריכוז סובלים מחסר בסרוטונין במוח. במחקרים בהם נתנה לילדים B6 כתוספת, ויטמין החיוני להפיכת חומצת אמינו טריפטופאן לסרוטונין, נצפתה תגובה מיטיבה השווה מבחינת השפעתה החיובית לתגובת רטלין. ההבדל העיקרי היה, כי גם לאחר הפסקת נטילתו עדיין נמשך שיפור במצב. מחקרים רבים מצביעים על חשיבותם הרבה של ויטמיני B לתפקוד מערכת העצבים. נמצא כי נטילת ויטמיני B בעיקר B5, B1, ו-B6 שיפרה באופן מובהק את התנהגותם של ילדים אלה.

ילדים עם בעיות קשב וריכוז יש להם נטייה להיות בררנים באוכל כל במאמרים שנכתבו עד עכשיו לא הראו תוצאות משמעותיות אם הילד לא אוכל מגוון ולא אוכל פירות וירקות וגם לא פיחמימות את יככולה לתת מולטיויטמינים (צנטרום גוניור למשל )אשר מכיל גם ויטמינים מקבוצה B

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים