אי עליה במשקל אצל תינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/12/2014 | 16:54 | מאת: טל

שלום, הבן שלי בן שמונה חודשים ותמיד העירו על זה שהוא לא עולה במשקל ואפילו ירד אחוזונים מהלידה ובגובה הוא עלה אחוזונים, אבל הוא תמיד עלה במשקל. הוא נולד 3.560 ובביקור של חצי שנה בטיפת חלב היה 7.100 ככה שהוא די הכפיל את משקל לידה והכל סך הכל נראה בסדר (גם אני ובן זוגי די רזים ואני יחסית גבוהה 1.70). מאז שהוא נולד היה על הנקה מלאה לפי דרישה, טעימות החלו בגיל 4 חודשים אבל ממש רק כפית או אפילו פחות לבדוק אלרגיה. שנכנס למעון באתי להניק אותו כל יום (אני עובדת קרוב) ובגיל חצי שנה הוא התחיל לאכול מרק בצהרים, שהם מכינים במקום (עם השלמת הנקה) ופירות אחר הצהרים כשאני אוספת אותו כשעה אחרי וישר מניקה. ובגיל 7 חודשים+ אחרי שהגננות אמרו שהוא רגוע הורדתי את ההשלמת הנקה של הצהרים. לפני יומים הגעתי איתו לבית חולים בגלל התקף ברונכיטיס קשה ושקלו אותו על מנת לתת אקמול וגיליתי שהוא באותו משקל כמו שהיה בגיל חצי שנה (גם עם סטיית תקן בין משקלים זה עדיין לא מסביר). הארוחות הולכות ככה: 5:30-6:00 - הנקת בוקר 7:00 - ארוחת בוקר משפחתית אוכל איתנו בדרך כלל דיסת קווקר עם סילן (כמה שהוא רוצה) 7:45 - השלמת הנקה לפני הגן 11:15 - ארוחת צהרים בגן של מרק ירקות (זה מעון ויצו והמזון מפוקח, לרוב יש פחממה וחלבון טחונים בפנים) 14:30 - פירות, לרוב לא אוכל הרבה 15:30-16:00 - הנקה 16:00-18:00 - נשנושי הנקה לפי דרישה, אין כאן שעה מדוייקת אבל לרוב יש רק הנקה אחת בפרק זמן הזה אבל לפעמים יכולות להיות שתיים 18:20 - ארוחת ערב משפחתית - מקבל מה שאנחנו אוכלים מעוך ואוכל כמה שבא לו 18:30-19:00 - הנקה לפני השינה וישן עד הבוקר נראה שסך הכל הוא אוכל טוב ולא מעט, הוא גם רגוע ומתפתח טוב לגילו, יש חיתולים רטובים ומלוכלכים ותמיד אמרתי שזה בסדר אם כל הדברים הללו בסדר, אבל תמיד היתה עליה במשקל ועכשיו נראה שהיא נעצרה ואני מתחילה לדאוג. אנחנו בחו"ל כרגע אבל אני מתכננת ללכת לטיפת חלב כשנחזור אבל עד אז אשמח לשמוע דעות/עצות תודה

יש פה יותר מי דיי הנקות ולא מספיק אוכל ואת לא מחכה מספיק זמן בין ארוחה לארוחה תנסי כך 5-6בוקר הנקה 8-9 ארוחה משפחתית ארוחה בגן לחכות 4 שעות פרי עם אבוקדו למשל או פרי עם טחינה והנקה לחכות 4 שעות ארוחת ערב הנקה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים