בן 8.5 חודשים שעוד לא התחיל טעימות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/07/2013 | 16:07 | מאת: יפעת

שלום, אני צריכה עצה.... (קצת ארוך) הבן שלי, בן 8.5 חודשים, עדיין לא אוכל מוצקים, אפילו לא טעימות. בגיל חצי שנה גילינו שהוא חלה ברוטה. הוא לא שילשל ולא הקיא ולא היה חולה. פשוט היציאות שלו (וסליחה מראש על התיאור) היו יותר ירוקות וריריות. עד אז היה על הנקה מלאה וזה היה שינוי נראה לעין. בעקבות היציאות האלה עשינו בדיקה וראינו שיש רוטה. לכן דחינו את החיסונים של חצי שנה ולכן גם דחינו את הטעימות. אחרי שבועיים-שלושה עשינו שוב בדיקה וכבר לא היה רוטה. אבל היציאות עדיין לא תקינות, עדיין ירוק ורירי. הרופאה אמרה שאולי מהוירוס נפגמה דופן המעי, או משהו כזה, ואמרה לחכות עוד קצת. את החיסונים בינתיים עשינו חוץ מהרוטה. ואז התחיל לו צינון והיציאות עדיין לא תקינות, אז אולי זה כבר בגלל הצינון וכבר לא הרוטה. במקביל, אני סובלת מכאבים בהנקה כבר מלא זמן והחלטתי לעבור בהדרגה לתמ"ל. בהמלצת הרופאה התחלתי עם סימילאק איזומיל כדי לא לתת חלבי ולא לגרות את המעיים עד שיחזור ליציאות תקינות. והיציאות התקינות לא חוזרות. את חלון הזמנים לחיסון הרוטה כבר פספסנו ממילא, אבל בא לי לתת לו תמ"ל חלבי, ובא לי לתת לו טעימות! ובינתיים שוב היה לו צינון, ואני לוקחת בחשבון שבטח היציאות שלו השתנו גם ככה בגלל תוספת התמ"ל (הוא עדיין יונק 3 פעמים ביום, אבל בין לבין הוא מקבל איזומיל), ואולי הוא כבר עובד על שיניים שזה גם משפיע על היציאות (למרות שלא ממש נראה שזה קרוב עדיין). כלומר, יכול להיות שהיציאות שלו כבר תקינות אבל בגלל כל ההשפעות מסביב זה עדיין ירקרק (ולפעמים גם קצת רירי). שוב, נראה שהוא מרגיש טוב, ואין לי הצפה של חיתולים בכמות מטורפת, לא משהו קיצוני. מה אתם מציעים? להתחיל בכל זאת טעימות, למרות שהיציאות לא תקינות? האם לנסות תמ"ל חלבי או להמשיך עם איזומיל? אולי לנסות חלבי ללא לקטוז (לא בגלל רגישות ללקטוז, אלא כדי שהלקטוז לא יגרה את המעיים אבל שבכל זאת יטעם טעם של תמ"ל חלבי)? או שלהמשיך לחכות אבל עד מתי? עוד חודשיים הוא מתחיל גן, ואז מה - רק אז הוא יתחיל טעימות? אשמח להצעות מחכימות...

בגיל הזה אין טעימות יש ארוחות ולכן תתחילי עם ארוחה בשרית שוק עוף עם תפו'א ורבע גזר ורבע קישוא לבשל ולטחון חכי עם פירות מכוון שהתחלת עם איזומיל ,תמשיכי על תעשי 2 שינויים בו זמנתית

09/07/2013 | 00:45 | מאת: יפעת

תודה על התגובה, אבל אני חייבת להודות שההמלצה שלך נשמעת לי משונה. זה שבגיל הזה אין טעימות אלא ארוחות זה נכון. אבל תינוק שלא חווה טעימות מעולם עדיין צריך להיחשף לאוכל הראשוני בהדרגה. ממש לא נראה לי נכון לתת לו בבת אחת ארוחה של בשר וירקות. חוץ מזה, ניסיתי כבר היום על דעת עצמי לתת לו מעט גזר מבושל ומרוסק. והוא פשוט לא ידע מה לעשות עם זה ואיך לבלוע את זה. הוא בקושי טעם כפית ולא היה מוכן יותר. אין לי ספק שהדרך לארוחה מלאה עוד ארוכה. בכל אופן, תודה על תגובתך, אני מבינה שאת ממליצה להתחיל כבר עם המוצקים וזה אכן מה שאני אעשה. יפעת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים