בת 5 חודשים יונקת ועולה מעט במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/04/2013 | 06:08 | מאת: אמא'לה

בתי בת 5 חודשים ונזונה רק מהנקה. נולדה במשקל 3 קילו (עם צהבת שעברה בהדרגה) ועלתה יפה במשקל עד לגיל חודשיים. מגיל חודשיים, ממשקל של 4.6 קילו וגובה 58 ס"מ, עלתה רק ל-5.2 ק"ג ו-60 ס"מ בגיל 4 חודשים. כעת בגיל 5 חודשים משקלה 5.6 ק"ג ו-62 ס"מ. היא לא מראה סימני רעב, פעילה מאד (כבר מתהפכת מהגב לבטן ובחזרה) אך בהשוואה לילדיי האחרים (שגם הנקתי) היא עולה מעט במשקל.האם יש סיבה לדאגה?

אם יונקת טוב ועירנית ונמצאת בעקומת הגדילה שלה באופן רציף גם משקל וגובה אין לך מה לדאוג ,היא צריכה להכפיל את משקל לידה שלה בגיל חצי שנה ולכן היא לא רחוקה מזה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים