אנורקסיה והעלייה במשקל שאחר כך

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

04/08/2019 | 01:10 | מאת: אלי

שלום רב אני בן 16 מגיל 12 עד גיל 15 היה לי אנורקסיה שהשפיעה מאוד על הגדילה שלי (ההורים שלי גבוהים) עברתי הרבה אשפוזים ועליתי וירדתי כמו יויו (מצב תזונתי מאוד רעוע) בסופו של דבר החלמתי לגמרי אבל הגדילה נפגעה מאוד בגלל השיבוש בתזונה (אני במעקב של אנדוקרינולוג) באשפוז האחרון, האשפוז שבו החלמתי לגמרי, השתחררתי במשקל תקין אבל הייתי רזה (משקל לא גבוה מידי) אבל זה לא הפריע לרופאים כי הם ראו שאכלתי והכל היה סבבה, שאני רזה אבל אני שומר על עצמי ושכבר אין צמצום באוכל השתחררתי הביתה ותוך חצי שנה עליתי 12 קילו במשקל, הייתי כל כך באטרף של לאכול הכל ולטעום מהכל אחרי שמנעתי מעצמי הרבה זמן אוכל שאני אוהב (אכלתי הרבה מתוקים ושטויות) ואני מאוד מתחרט על זה עכשיו האינדוקרנולוג אמר לי בעצמו שהעלייה שלי במשקל הייתה ניכרת ושעלייה במשקל סוגרת את לוחיות הגדילה. ושהייתי צריך לעלות באופן מתון ולאכול בריא אחרי האשפוז כדי לגבוה את הקצת שנשאר מצד אחד כיום אני רוצה לרדת במשקל בצורה בריאה כמה קילוגרמים (לא בצורה חולה) עם ספורט ותזונה בריאה כי עליתי ואני רוצה להתאזן אבל מצד שני אני מפחד שהירידה הקלה הזאת תעשה רע לגובה שלי, כי נשאר לי ממש מעט לגבוה ואני לא יודע מה לעשות תוכלי לתת לי את חוות דעתך? תודה

05/08/2019 | 17:28 | מאת: תמר

הי אלי, עד שיענו לך פה, אני מציעה לך לכתוב ב"כמוני". יש שם צוות מאוד מקצועי ומענה מהיר יותר https://www.camoni.co.il/%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%9C%D7%94 אני מבינה ללבך. גם אני משלמת עד היום את מחיר האנורקסיה, בצורת אוסטאופורוזיס ובעיות בעיכול

אני מציעה שתלך למרפאה מיועדת ויש בכל הקופות חולים על מנת שתעשה את זה בצורה מבוקרת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים