משקל עודף גיל 18 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/03/2019 | 15:37 | מאת: אנסטסיה

שלום, בני בן השנה וחצי נמדד בטיפת חלב ונראה ששבר אחוזונים בחדות כלפי מעלה. בגיל שנה היה סביב במשקל וגובה ועכשיו אחוזון 38 בגובה, 93 במשקל וביחס משקל גובה מעל 99. הילד בעל תיאבון טוב, אוהב לאכול ומבקש אוכל . אוכל בריא ללא ממתקים (או לעיתים רחוקות), מעדיף תפריט חלבי על פני בשרי. חשוב לציין שהחל ללכת מאוחר יחסית, לפני חודש בגלל גמישות יתר. הילד מתפתח טוב. השאלה אם חייבים ליווי של תזונאי מומחה או שאפשר לעקוב עוד חודשיים ולצמצם עצמאית כמויות של אוכל. תודה

06/03/2019 | 15:39 | מאת: אנסטסיה

חשוב לציין שהילד אוכל רק אוכל מוצק, הוא היה על הנקה מלאה עד 6 חודשים, אחרי זה התחלתי לשלב אוכל, צמצם הנקה לפעם או פעמיים ביום וסופית ירד מהנקה ב שנה ו חודשיים. הילד לא מקבל ולא קיבל תמ"ל.

בעיקרון אם אוכל היטב ואיכותי תמשיכי להאכיל אותו באופן מסודר . אם את מרגישה שאת לא מסתדרת כן שווה לבקר אצל דיאטן/דיאטנית מומחה לתזונת תינוקות לראות מה הוא אוכל ולקבל יעוץ

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים