בן 8 חודשים מעקב משקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

15/02/2017 | 09:20 | מאת: קרן

בני יונק בן 8.5 חודשים. בגיל חצי שנה התחיל בהדרגה כלכלת מוצקים כיום אוכל בבוקר א.פירות עם שקדיה וסילאן ובצהריים מנת ירקות+קיטניות+עוף הודו או בשר. עם תחילת החשיפה למוצקים הוא התחיל לגלות התנגדות להנקה בזמני העירות. כיום כבר לא יונק ביום בכלל. הנקה ראשונה בשעה 5 בבוקר או 6 ואחכ ב8 בערב. ובלילות מתעורר הרבה להנקה. נמצא במעקב בטיפת חלב מאחר ויורד באחוזונים היה באחוזון 10 והירידה הדרגתית היום כבר אחוזון 4.3. כמות החלב אצלי ירדה פלאים והוא מסרב לשתות תמל לפני כשבועיים התחלתי א. ערב שהוא אוהב מאוד- דייסת קוואקר עם פרי וטחינה ,ביצה עם אבוקדו וכו אשמח לשמוע את חוות דעתכן- אהי יודעת שהוא חייב תמל או הנקה והסירוב שלו מדאיג אותי מאוד. תודה

לפעמים עם הכנסה מזונות משלימים יש העטה במשקל בהתחלה . על מנת שיניק את צריכה להעריב אותו בבוקר יונק ולאחר מכן יש פירות ולאחר מכן יש מרק ,חכי 4-5 שעות לפחות על מנת שיניק שוב .ואם כבר את נותנת לו דייסה מקווה שזה על בסיס תמ"ל ולא על בסיס מים ושוב הנקה בליילה ועוד אחת בליילה כלומר בערך 3-4 הנקות ליום ו3 ארוחות (פירות מרק ודייסה ) שזה הגיוני הייתי מחכה עם עוד ארוחה כי הוא רק בן 8 חודשים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים