ביצוע בדיקת מי שפיר מעל גיל 35

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/07/2016 | 17:44 | מאת: מאיה

שלום, בת 37 נמצאת בשבוע 17 + 3 ימים (לאחר IVF). ההריון החל כתאומים אך עובר אחד נספג (השק נשאר). הסיכון המחושב לפי גיל בשילוב עם תוצאות בדיקת הסקר הראשונה 1:1594 סקירת מערכות ראשונה שביצעתי - תקינה. השבוע עליי לבצע את בדיקת החלבון העוברי. מתלבטת מאוד האם לבצע דיקור מי שפיר (בגלל ההמלצה לבצע מעל גיל 35) למיטב הבנתי בדיקת הדם לאיתור תסמונת דאון , אינה מתאימה במצב בו הריון החל כתאומים אך נשאר עדיין שק מהעובר שנספג. פוחדת מאוד מהסיכון להפלה וכו' בגלל ביצוע בדיקת המי שפיר. מהי המלצתך?

שלום, היגדרת היטב את ההתלבטות שלך ולצערי אני לא יכול לעזור בנושא. מעל גיל 35 ישנה המלצה של משרד הבריאות לבצע דיקור מי שפיר. את יכולה לבצע כאשר יש סיכון, נמוך יחסית, להפלה בעקבות הדיקור אול להחליט שאינך מצע את הדיקור ומסתכנת בסיכון ללדת ילד עם בעיה גנטית שניתן היה לגלות בדיקור מי שפיר. אין לכך תשובה ואת צריכה להחליט איזה מבין הסיכונים את מעדיפה לקחת. לצערי אין דרך שלישית ללא סיכון. בהצלחה בבחירה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה