האם כדאי לעשות מי שפיר וצ'יפ גנטי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

24/02/2016 | 13:02 | מאת: רון

שלום, רציתי להתייעץ האם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר וצ'יפ גנטי למרות שכל הבדיקות יצאו תקינות עד כה. כמה נתונים, אישתי בת 30 בשבוע 20, לאחרונה קיבלנו את תוצאות התבחין המשולש והסיכון לטריזומה ותסמונת דאון הוא 1:10000 שלפי מה שהבנתי זה המקסימום שבודקים. חשוב לי לציין כי מצד אישתי לדודה יש פיגור קל (לא ידוע האם גנטי). השאלה האם בכל זאת כדאי לעשות צ'יפ גנטי? אשמח לעצתכם

שלום. אם אתם רוצים לדעת לגבי תסמונת דאון - אזי הבדיקות הסטטיסטיות אומרות שהסיכוי לתסמונת דאון נמך (למרות שעדיין קים). כדי לשלול בודאות תסמונת דאון - צריך לבצע דיקור מי שפיר. אם רוצים לדעת גם לגבי תסמונות שונות שניתן לגלות בדיקור מי שפיר ובבדיקת צ'יפ גנטי - אין ברירה אלא לבצע דיקור מי שפיר. אין מנוס מסיכון ועליכם להחליט אם אתם מעדיפים את הסיכונים הנמוכים הכרוכים בביצוע דיקור מי שפיר או את הסיכון הנמוך ללדת ילד עם בעיה שאותה ניתן לבדוק בדיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה