גנטיקה ובדיקות הריון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

12/11/2015 | 21:33 | מאת: ויקי

שלום! אני בחודש שלישי עם עובר אחד. יש לי תאומים זהים - ילדים רגילים תודה לאל. אני בת 37. יש לי חששות: דודה של בעלי (אחות של אמא שלו) - מפגרת (לא דאון). בת דוד שלו (נכדה של אחות של סבא של בעלי) מדרגה שלישית - מפגרת(לא דאון). שתיהן מצד של אותו סבא ושתיהן אחיות בכורות. לבעלי יש 2 אחים - לאחים האלה יש הרבה ילדים - בנות, בן אחד. כולם בסדר. השאלה אם בדיקת מי שפיר בודקת את "פיגור" או שזה משהו שלא ניתן לזהות בהריון? אם אני בהריון עם בת, זה אומר שיש יותר סיכוי לפיגור במקרה של הגנים האלה? תודה מראש!! ויקי

שלום ויקי, אני מבין את חששותייך. על מנת תת לך יעוץ לגבי המצב - רצוי לדעת מה סיבת הפיגור של שתי הנשים. האם בוצע ברור מלא? האים בוצע צ'יפ גנטי? אני מציע לקבל מהמשפחות את כל הנתונים ואז לפנות ליעוץ גנטי. בדיקת מי שפיר עם צ'יפ גנטי יכולה לגלות חלק מהתיסמונות הקשורות לפיגור שכלי אך לא את כולן. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה