דיקור מי שפיר או בדיקת דם?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

03/09/2015 | 09:28 | מאת: יעל

בוקר טוב לגביי בדיקה ביוכימי שליש ראשון שיצאה free beta-hcg: 5.48 ו papp-a: 0.73 nt:0.74 אני בת 34 שבוע 16+2 האם יש ממה להלחץ ולעשות בדיקת מי שפיר או לחילופין בדיקת דם לגלות תסמונת?

שלום, לא כתבת מה יצא הסיכון המשוקלל. אין לי את התוכנה שמחשבת את הסיכונים. בכל מקרה בדיקת הדם אינה מחליפה דיקור מי שפיר. הבדיקה הינה סטטיסטית ברגישות גבוהה. גאם את מעונינת את יכולה להסתפק בבידה זו הנותנת סיכון לתסמונת דאון ועוד 5 כרומוזומים ברגישות יחסית גבוהה וסיכון נמוך שיוולד ילד עם תסמונת דאון או בעם שינוי במספר אחד מחמשת הכרומוזומים, או דיקור מי שפיר שבודק את כל 23 זוגות הכרומוזומים כבדיקה אבחנתית ולא סטטיסטית, עם סיכון נמוך להפלה. בבדיקת מי שפיר ניתן להוסיף צ'יפ גנטי (CMA) שבודק בעיות גנטיות נוספות. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

07/09/2015 | 09:40 | מאת: בהמשך לשאלה

אני הבנתי שיש בדיקות (כמו מטרניטי 21 ועוד אחת שאיני זוכרת את שמה כרגע) שבודקות יותר מ-5 כרומוזומים ונותנות תשובה חד משמעית. כיוון שאני ממש פוחדת מהדיקור של מי השפיר (וההשלכות האפשריות....) אני נוטה לעשות את בדיקת הדם. האם זה נכון שאפשר לעשות אותה החל משבוע 10?

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה