התלבטות בנוגע למי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

15/08/2015 | 00:51 | מאת: אפרוחית בבטן

מתלבטת מאוד האם לבצע דיקור מי שפיר. בדיקת שקיפות עורפית יצאה תקינה, ובשקלול עם בדיקת הדם לאחר מכן נמצא סיכון מוגבר של 1:320. בוצעה בדיקת וריפיי והתוצאות תקינות. עם זאת, בסקירת מערכות ראשונה ושניה נמצא מוקד אקוגני בחדר שמאל ותוצאות חלבון עוברי 1:1000. בת 29 ונמצאת כרגע בשבוע 21 3. בבדיקת אקו לב עוברי אין ממצאים נוספים. האם על פי התוצאות יש אכן חשש לתסמונות וכדאי לבצע דיקור למרות הסיכון בהפלה?

שלום, כל הבדיקות שביצעת, כולל וריפיי הינן בדיקות סטטיסטיות. הן אינן שוללות תסמונת דאון. אם את רוצה להיות בטוחה לגבי תסמנת דאון או לגבי בעיות כרומוזומליות אחרות - עלייך לבצע דיקור מי שפיר. א את מסתפקת בבדיקה סטטיסטית עם רגיות גבוהה - את יכולה להסתפק בתשובה של וריפיי. את גם יכולה ליצור איתם קשר, יש להם יועץ גנטי שיכול לעזור לך בהחלטה. בברכה דר' יוסיהר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה