האם לבצע בדיקת מי שפיר?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

25/11/2014 | 10:39 | מאת: דנה

שלום, אני בת 34.5, בשבוע 17 הריון שלישי. שקיפות עורפית 1.2. סקירת מערכות מוקדמת תקינה. ביצעתי חלבון עוברי אך עדיין לא קיבלתי תוצאות. אני בהתלבטות איומה האם כדאי לבצע מי שפיר בגלל הסמיכות לגיל 35. רופא הנשים שלי המליץ לעשות בגלל הגיל. הרופא של סקירת המערכות המוקדמת לא מבין מדוע אני בכלל חושבת על מי שפיר, לטענתו הבדיקה כל כך טובה ואם היה משהו לא תקין היה רואה. לטענתו יש כל כך הרבה סימנים שיכולים להצביע על תסמונת דאון, טריזומיה 13/18. מהן הבדיקות העיקריות שבודקים במי שפיר? אני מאוד חוששת מבדיקת מי השפיר בשל הסיכון. האם חששותיי מוגזמים? אני מאוד מבולבלת.

שלום. עם הגיל ישנה עליה בסיכון לססמונת דאון ואין בגיל 35 קפיצת מדרגה. הגיל נקבע בגלל שיקולים כלליים באוכלוסיה הכוללים סיכונים בבדיקה, סיכון לתסמונת דאון ושיקולים כלכליים כלליים. את צריכה להחליט אם בגיל זה את מעדיפה לבצע דיקור מי שפיר כדלי לאבחן מראש בעיות כרומוזומליות (לאו דוקא תסמונת דאון אלא בעיות אחרות גם כן) או להסתכן בהפלה של עובר בריא כתוצאה מהבדיקה עצמה (סיכון שנחשב בערך 1:700 בדיקות). בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה