האם מומלץ לי לבצע בדיקות מי שפיר לפי התוצאות של הש

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/01/2014 | 10:36 | מאת: מיה

אני בת 33.9 CRL (mm): 60 גיל הריון: 13W+3 עובר 1. בדיקה: PAPP-A ריכוז: 1811.3 mU/L MoM: 0.46 בדיקה: Free βHCG ריכוז: 52.8 ng/mL MoM: 1.47 בדיקה: NT ריכוז: 1.7 mm MoM: 1.21 תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:530 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית (NT) והבדיקה הביוכימית 1:690 טריזומיה 18 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית (NT) והבדיקה הביוכימית 1:10000 תודה רבה

27/01/2014 | 12:32 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

שלום מיה, לפי הנתונים ששלחת על פניו אין התוויה רפואית לדיקור. עם זאת, עלייך לפנות לרופא המטפל בך בהריון כדי שיראה את התוצאות בעצמו ויחליט אם להפנות אותך ליעוץ גנטי ו/או דיקור.צריך להתייחס למחלות או מומים במשפחה, תשובות הסקירות שלך, ובעיקר לשילוב של סקר שליש ראשון עם סקר שליש שני שעלייך לבצע בשבוע 16-18 באותה מעבדה (אם השקלול מעל 1:380 תהיה התוויה לדיקור). בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית ליילוד, גינקולוגיה, וגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שערי-צדק 02-6555999

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה