כאבים ומי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

21/12/2009 | 17:10 | מאת: חוששת

שלום רב בת 38, שבוע 15. הריון רביעי, שתי לידות. בשנה האחרונה (עוד בטרם ההריון הנוכחי) סובלת מכאבים יומיומיים באיזור האגן \בטן תחתונה ולעיתים הכאב 'עלה' למותניים ומתחת לצלעות מקדימה. לפני כשנה עלה חשד ל PID וקיבלתי טיפול. הכאבים נמשכים ללא שינוי גם בהריון הנוכחי ואינם נעלמים במנוחה- תרבית שתן תקינה וכנ"ל ספירת דם. שקיפות עורפית תקינה. לא נצפו באולטרסאונד מיומות או ממצאים אחרים , שאלותי הן: 1. האם יתכן שקיימת מיומה שלא נצפתה באולטרסאונד והיא הגורמת לכאבים ? אם קיימת מיומה האם קיומה מעלה את הסיכון בבדיקת מי שפיר ? 2. אם הכאב עלול להעיד על זיהום שלא עבר(נניח מחוץ לרחם אע"פ שזה נדיר בהריון) האם הדיקור עלול 'להכניס' את הזיהום לרחם עצמה ? לאור הכאבים, האם מומלץ לוותר על הדיקור ? (כמובן בהנחה ששאר הבדיקות סקר שליש ראשון ושיקפות עורפת ותבחין משולש תקינות) תודה מראש

22/12/2009 | 14:58 | מאת: פרופ' יובל ירון

קשה דרך האינטרנט לדעת מה מקור הכאב. לא סביר זה זיהום, אולי שרירן, אולי הדבקויות בבטן. אני לא מציע לוותר על דיקור אם יש סיבה רפואית לבצעו. תעשי חלבון עוברי ואז תפני לייעוץ ובדיקת רופא פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית, מרפאה: וייצמן 14 (קומה 18) תל אביב. טלפון: 0525-052540

22/12/2009 | 16:13 | מאת: פרופ' יובל ירון

עניתי בפורום מי שפיר

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה