עזרה בבקשה הכוונה...........

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/07/2018 | 19:06 | מאת: עמנואל

פרופסור שלום אשמח לעזרתך בבקשה: אני בת 38 אוטוטו 39. בהריון מטיפול הפרייה לאחר טיפולים רבים ומזרע תורם. כעת אני בשבוע 13. ביצעתי לפני כשבוע שקיפות עורפית להלן התוצאות: CRL: 55 mm NT: 1.20 mm . הערכת סיכון לתסמונת דאון לפי גיל האם בלבד 1:128 סיכון לפי גיל האם ונתוני הבדיקה 1:711 תוצאות בדיקות דם "סקר שליש ראשון" PAPP-A ריכוז 1862.6 mU/L, MoM 0.77 . Free BHCG ריכוז 144.2ng/mL Mom 3.42 NT ריכוז 1.2 mm MOM 1.05 תסמונת דאון הסיכון הסטיסטי עפ"י גילי בלבד 1:150 הסיכון הסטיסטי עפ"י גילי בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:180 סיכום התוצאה: סיכון מוגבר ללידת תינוק עם תסמונת דאון. רציתי לדעת האם כדאי לעשות בדיקת סיסי שליה במצב הזה או שבגלל שאני בשבוע 13 כבר עדיף שלא ומה הסיכוי ללדת ילד עם תסמונת דאון עפ"י הנתונים האלה. אני דואגת נורא ואשמח לקבל ממך כל אינפורמציה אפשרית והכוונה. תודה רבה

שלום עמנואל. גם לפי הגיל וגם לפי תוצאות סקר טרימסטר ראשון-יש המלצה לבצע בדיקה - סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לגבי סיסי שליה- את בשבוע גדול יחסית ולכן קשה לי להאמין שתצליחי להשיג תור בשלושה-ארבעה ימים הקרובים, ולכן כנראה שתצטרכי לחכות לדיקור מי השפיר. בברכה ובהצלחה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה