האם כדאי לבצע את בדיקת הצ'יפ הגנטי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

18/03/2017 | 11:16 | מאת: שרהלי

שלום אני בת 38.5 הריון שלישי שבוע 14 נוטלת קלקסן ובמעקב הריון בסיכון עברתי את השקיפות העורפית ב3.11 בשבוע 13+ ואת הבדיקות דם להמלצת הרופא נשים ביצעתי בשבוע 12 התוצאות בשקיפות יצאו 1:160 ועם הגיל והבדיקות דם ירד ל 1:5 אני ממש בלחץ קבעתי מהר למי שפיר באופן פרטי בתחילת אפריל אבל ממש מתלבטת האם לעשות את הציפ הגנטי למרות שגם הפרופסור שמבצע וגם הרופא נשים ממליצים ? ההתלבטות משום שקראתי שזה נותן פתח לתשובות שהם לא חד משמעיות ולחששות נוספות בעתיד וגם כי קראתי שהרופאים ממליצים על כל בדיקה אפשרית בגלל שהם מפחדים מטביעות בבדיקתי האחרונה אצל הרופא נשים אמר שהראש של העובר נראה תקין ולא כמו שהוא חשש בהתחלה שראה את תוצאות הבדיקות אבל בכל זאת שאני יעשה את המי שפיר והציפ מה לעשות??? והאם התוצאות של השקיפות ממש ממש גרועות?או שאין מה להתיחס אליהם כרגע ולהירגע ולעשות את המי שפיר? יום שני יש לי סקירה ראשונה האם הממצאים שם יכולים לתת רגע של נחת? תודה רבה

שלום שרהלי, בסיכון 1:5 בודאי שכדאי לבצע דיקור מי שפיר. אין קשר בין הצ'יפ והסיכון הגבוה לתסמונת דאון בבדיקות הסקר, אבל אני ממליץ לכל אישה שעוברת אצלי דיקור מי שפיר מכל סיבה לשקול גם ביצוע בדיקת צ'יפ גנטי בגלל הסיכון שבאחד ל 175-185 הריונות מקבלים ממצא משמעותי. נכון שצריך לקחת בחשבון את הסיכון הקטן לקבל תשובה שמשמעותה לא ברורה בצ'יפ הגנטי וצריכים להיות מוכנים להתמודד גם אם תשובה כזו. מובן שאם חשוב לך רק לשלול תסמונת דאון את יכולה לוותר על הצ'יפ. אני ממליץ לבצע בדיקה מהירה לתסמונת דאון, ואם התשובה תקינה להמשיך גם לבצע את הצ'יפ הגנטי. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה