סד ליישור שן קדמית בעת בקיעתה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/12/2016 | 15:28 | מאת: מייק

שלום רב, לביתי (7.5) עומדת לבקוע שן קבועה קדמית עליונה. השן הזו איחרה לבקוע היות וקודמתה החלבית נפגעה ונשרה. השן הקדמית הצמודה לה כבר בקעה לפני שנה. הסיטואציה הזו מזכירה לי את ילדותי, שכאשר זו (השן הקבועה המבצבצת ועומדת לבקוע) בקעה בצורה עקומה ולא אסטטית, וכמובן אילצה אותי להתמודד בהתבגרותי עם מראה שונה - בוא נקרא לזה כך ;) האם ישנו איזה סד או התקן שניתן להתאים לביתי על מנת שהשן המבצבצת תחליק לאוויר העולם למקום ריאלי ואסתטי ? .. או שחובה שהיא תסבול בהתבגרותה עד הגיע גיל הגשר או כל מבצע אורתודנטי רחב היקף ?

שלום התאור שלך מחייב לדעתי בדיקה אצל אורתודונט מומחה. שן שבקעה תקין לשורה ולקשת השיניים ,קטנים הסיכויים שתתעקם בעתיד. לכן רצוי לאפשר לשתי השיניים המרכזיות לבקוע באופן תקין לעמדתן. יתכן וצריך לעקור שיני חלב מסויימות כדי לפנות מקום או טיפול קצר עם מכשיר אורתודונטי. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים