פרוצדורה של תרומת ביציות

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

29/09/2014 | 23:09 | מאת: מתעניינת

אני חושבת על העניין כבר לא מעט זמן ורציתי לדעת פרטים באופן קצת יותר מסודר. איך הולכת הפרוצדורה של תרומת ביציות בארץ? כמה זמן אורכות הבדיקות ובאילו בדיקות מדובר? מה הקריטריונים להתאמה לתרומה? כמה זמן נדרשת התורמת להיות "מושבתת"? הכוונה לזמן בו היא מטופלת בהורמונים בפועל. האם גם בארץ, כמו בחו"ל, יש תשלום על התרומה? ומטעם מי התשלום? תודה מראש על המידע! אני רוצה לברר כמה שיותר מידע לפני שאגש לטפסי הבקשה עצמם מבלי מידע מוקדם.

תהליך תרומת ביציות בישראל בשנת 2011 התקבל בישראל חוק המאפשר לנשים ישראליות ובישראל לתרום ביצית לטובת נשים הנזקקות לתרומה שכזאת. משלב זה ואילך התגבש במשרד הבריאות נוהל "תרומת ביצית" ששואב את יישומו מהחוק השלבים לביצוע תרומת ביצית שלב א': התורמת הפוטנציאלית צריכה לפנות בכתב ולהביע נכונותה לביצוע התרומה. התורמת הפוטנציאלית חייבת להיות רווקה ובגילאים שבין 21 ל- 35. התורמת הפוטנציאלית חייבת לבצע בדיקות מעבדה מקיפות הכוללות, לדוגמה: ספירת דם, גילוי מחלות מין ועוד. בדיקות נוספות שהתורמת מחויבת בהן: בדיקת כירורג שד ובדיקת צוואר רחם. התורמת הפוטנציאלית צריכה להביא תעודת יושר ממשטרת ישראל חתומה על ידי עורך דין. התורמת הפוטנציאלית חייבת לקבל הסבר מפורט על כל הליך הטיפול שהיא צריכה לעבור עד לשאיבת הביצית. ההסבר ניתן על ידי הרופא האחראי ביחידה להפריה חוץ גופית. התורמת הפוטנציאלית צריכה להביע את הסכמתה בכתב כי פרטיה יהיו רשומים במאגר נתונים ארצי ובמאגר ילודים. מאגרים אלו נמצאים בידי משרד הבריאות ובית המשפט והם חסויים. על התורמת הפוטנציאלית לעבור הערכה פסיכולוגית על ידי פסיכולוג של בית החולים. שלב ב': בהינתן שלב א' צריכה התורמת הפוטנציאלית להופיע מול ועדת אישורים של בית החולים לקבלת אישור סופי לתרומה. החברים בוועדה הם: רופא בכיר לא מתחום הפוריות, עו"ד/ נציג ציבור/ עובדת סוציאלית/ פסיכולוגית, אחות המשתמשת כמרכזת הוועדה, רופא בכיר מתחום הפוריות שאינו הרופא המטפל או האחראי על התהליך בבית החולים. לאחר אישור הוועדה וחתימת התורמת על הסכמתה, ניתן להתחיל בפעילות הכנתה הרפואית לתרומת ביציות. רק אחרי מתן אישור זה ניתן לבצע את ההתאמה של התורמת לנתרמות פוטנציאליות. החוק קובע כי כל תורמת יכולה לתרום מביציותיה בהליך אחד ללא יותר מ- 3 נתרמות. כל תורמת יכולה לתרום בחייה לא יותר מ- 3 פעמים ויש לשמור על מרווח של 180 יום בין תרומה לתרומה. התורמת יכולה להתחרט על ביצוע התרומה עד תהליך הפריית הביציות. דהיינו, גם לאחר שנעשתה שאיבה, כל עוד לא בוצעה הפריה יכולה התורמת הפוטנציאלית להתחרט. שיפוי התורמת עבור החזרה הוצאותיה הינו בסכום של 10,000 ¤. תורמת נשואה או תרומת מדת אחרת של הנתרמת, צריכה לקבל אישור מוועדת חריגים של משרד הבריאות לשם ביצוע התרומה. הפרטים מתבססים על חוק תרומת הביציות והועתקו כלשונם עבורך מהאתר של אסף הרופא.

מנהל פורום תרומת ביציות