רחם לא תקין ואפשרויות טיפול

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

13/12/2017 | 13:09 | מאת: סיגל

שלום פרופ׳, נמצאת בהליך של תרומת ביצית ולאחר 5 החזרות שלא צלחו למרות שכל העוברים בלסטוציסטים ברמה גבוהה. עברתי את כל הבדיקות האפשריות כולל הסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית. היו הידבקויות שהופרדו. ברקע גם אנדומטריוזיס שטופל בלפרוסקופיה לפני כמה שנים. עשיתי הפסקה של מספר חודשים מטיפולים כדי לתת לגוף ובעיקר לנפש לנוח והחלטתי להחליף רופא. בבדיקת הרופא נאמר לי כי הרחם שלי במצב ממש לא טוב והוא המליץ על פונדקאות. האם באמת בבדיקת אולטרסאונד וגינאלי אפשר לתת אבחנה כזו? האם למרות כל המכשור החדיש שיש כיום לא ניתן לעשות משהו כדי לשפר את המצב? זאת פעם ראשונה שאני שומעת שהרחם שלי אינו תקין ורוצה לדעת שאני ממצה את כל האפשרויות טרם פניה לפונדקאות. תודה רבה מראש

מרבית הנשים יהיו בהיריון לאחר 5 החזרות של עוברים, בלסטוציסטים ברמה גבוהה מתורמת. עם זאת, מעבר לפונדקאות היא גישה קצת קיצונית ומאד יקרה, כי יש לא מעט מטופלות שנזקקות ליותר מחמישה טיפולים.

מנהל פורום תרומת ביציות