רמת אשלגן גבוהה בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/01/2013 | 20:38 | מאת: עליזה

שלום רב אני בת 59. עברתי לפני 7 שנים ניתוח כריתת רחם ושחלות בגלל גידול שפיר. לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח מלינגיומה בגב התחתון. אני מטופלת מזה מספר שנים באומפרדקס, ציפרלקס (10 עד 20 מיליגרם) בונדורמין, צפוויט עקב דלקות בשתן. לפני מספר ימים כחלק מבדיקת דם שיגרתית נראו ערכים גבוהים מאוד של אשלגן גם בבדיקה חוזרת (6 ואז 6.7)הופנתי למיון שם נבדקתי בשלישית והערך חזר לתקין - 4.5. למחרת במרפאת המשפחה הערך היה שוב גבוה -6. שאלתי: אני מרגישה טוב, אקג תקין ושאר הבדיקות תקינות. איך יתכן נבדל כזה בין קופ"ח לבית החולים? הבדיקה שבוצעה לי בקופח כללה הוצאת דם עם צינורית ובלי וכן עם חוסם עורקים ובלי ומצויין בבדיקה דם המוליטי. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה? אולי הציפרלקס?

אני מניח שזה יותר טכניקת לקיחת הדם של האחות או מבחנות לא תקינות נסי בדיקה על ידי אחות אחרת ועם מבחנות מחבילה חדשה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה