המוגלובין גבוה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

19/01/2013 | 18:35 | מאת: מודאגת

שלום לפני כחודשיים ערכתי בדיקות דם עקב חולשה כללית וכאבי ראש . שההמוגלובין היה 13.6... לפני מספר ימים ערכתי שוב בדיקות דם שם גדל ההמוגלובין ל15.1 אציין שילדתי לידה רגילה לפני כ 7 חודשים את בתי הבכורה שבחודש 9 ההמוגלובין שלי עמד על 7.7 אחרי הלידה מיד קיבלתי מנת דם ההמוגלובין עלה ל9 , לאחר מכן נשלחתי ל10 טיפולים של עירוי ברזל דרך הוריד שהמוגלובין עלה ל13 הפסקנו את העירויים לפני כחצי שנה כבר. אני אכן מודאגת כי שמתי לב שהמחזור שלי נהפך לאחרונה להיות סמיך מעולם הוא לא היה כך ומיד לאחר הלידה התחלתי לסבול מכאבי רגליים כמה ימים לפני הוסת החודשית באופן קבוע, תופעה שלא הייתה קודמת לפני.. ברופא כרגע לא מתייחס לזה וטוען שזה בנורמה ואין מה לעשות עם זה, כי מעולם לא הייתה לי רמה כה גבוהה של המוגלובין ואני לא לוקחת שום תוסף ברזל. אך אני מאוד מודאגת ואני מודה באשמה שאני גם היפוכונדרית לא קטנה. מה עליי לעשות דוקטור, האם יש מקום לדאגה? אצרף את תוצאות בדיקת הדם לפני מספר ימים HB-15.1 g/dl HCT-43.6 % RBC-5.39 *10^6/ul MCV-80.9 Fl MCH-28.0 pg MCHC-34.6 g/dl RDW-CV-13.4 % RDW-SD-39.7 Fl WBC-7.60 *10^3/ul NEUT.abs-4.14 *10^3/ul LYMP.abs-2.54 *10^3/ul MONO.abs-0.76 *10^3/ul EOS.abs-0.13 *10^3/ul BASO abs-0.03 *10^3/ul PLT-331 *10^3/ul MPV-11.4 Fl PCT-0.3800 % FERRITIN-39.8 ng/ml GLUCOSE-94 mg/dL IRON-51 ug/dL TRANSFERRIN -269 mg/dL

הערך לכשעצמו אינו מהווה משהו חריג או בעיה, ואולי מציין את התקופה הכי טובה שלך- בכך שאת מממשת את הפוטנציאל שלך להמוגלובין, אליו הגעת הודות לכל הטיפולים שקיבלת. אולי כל חייך הבוגרים היית על קצת מחסור. רמת פריאטין, טרנספרין וברזל אינה מצביעה על העמסת יתר של ברזל. אם בהמשך תהיה עליה בהמוגלובין- אולי יהיה מקום להתייעץ עם המטולוג. אם עקב חרדת הבריאות שלך את כרגע באי שקט ++, בקשי כבר עכשיו מהרופא שלך ייעוץ המטולוג. תינוק צריך אמא רגועה.

20/01/2013 | 00:09 | מאת: ...

היו אצלי כמעט תמיד נמוכים מאוד (9,10) עקב תזונה לקויה ודיאטות חוזרות , שניתי מעט את אורך החיים שלי והרגלתי את עצמי לתזונה נורמלית ובריאה יותר , ואולי זאת הסיבה לעלייה כך אני מקווה. תודה רבה לך דוקטור על התשובה המהירה שבוע טוב...

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה