צריכה עזרה בבקשה!

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

20/12/2012 | 18:30 | מאת: לינה.

אני כבר לא יודעת לאן לפנות ועם מי להתייעץ..אני מרגישה שהגוף שלי פשוט קורס והרופאים אומרים שהכל בסדר! אני בת 21. לפני 3 שבועות חליתי בשפעת . התנפחו לי השקדים,היה חום גבוה וכאבים איומים בצוואר. אחרי 4 ימים התעוררתי עם פציאליס בצד שמאל של הפנים . כל התקופה האחרונה לקחתי "פרדניזון".. בתקופה האחרונה רזיתי למרות שאני אוכלת כרגיל. לא מספיק כל זה לפני יומיים הופיע לי דם בשתן ..דלקת בדרכי השתן . הכאבים בצוואר באים והולכים. נזלת ושיעול שלא נעלמים. עשיתי בדיקות דם ואלה התוצאות.. Complete Blood Count... WBC 11.17 K/uL (גבוה) RBC 4.84 M/uL HGB 13.7 g/dL HCT 42.1 % MCV 87.0 fL MCH 28.3 pg MCHC 32.5 g/dL PLT 296 K/uL RDW-SD 41.7 fL RDW-CV 13.1 % PDW 10.9 fL MPV 10.1 fL P-LCR 24.4 % Instrumental Differential .... Neutrophils % 63.1 % Lymphocytes % 29.3 % Monocytes % 5.7 % Eosinophils % 1.7 % Basophils % 0.2 % Neutrophils 7.05 K/uL Lymphocytes 3.27 K/uL (גבוה) Monocytes 0.64 K/uL Eosinophils 0.19 K/uL Basophils 0.02 K/uL Coagulation Tests.... PT (sec) 11.9 sec PT (INR) 1.04 INR [Biochemistry] Hemolysis Index NORMAL Sodium 140.1 mmol/L Potassium 4.7 mmol/L Glucose 79.6 mg/dL Calcium 9.9 mg/dL Urea 13.4 mg/dL (נמוך) Creatinine 0.63 mg/dL Uric Acid 3.79 mg/dL Creatine Kinase 30 U/L AST(GOT) 16 U/L ALT(GPT) 16 U/L Alkaline Phosph. 46 U/L Bilirubin, Total 0.62 mg/dL GGT 16.4 U/L Total Protein 7.11 g/dL Cholesterol,Total 206.0 mg/dL Triglycerides 82.0 mg/dL HDL Cholesterol 61 mg/dL LDL Cholesterol 129 mg/dL Non-HDL Cholesterol 145 mg/dL Iron 133.1 ug/dL Transferrin 308 mg/dL [Endocrinology] TSH 2.76 mIU/L [Serology ] C-Reactive Prot. 0.3 mg/L

אכן מצב ביש לבת 21 שרוצה לחגוג את החיים. אבל יחד עם זאת- זה יעבור. אחת המחשבות שיש לי היא שמדובר במחלת הנשיקה, גם זה זיהום וירלי בדומה לשפעת, אבל דורש יותר סבלנות עד להחלמה. יש אפשרות לעשות בדיקת נוגדנים לוירוסים שגורמים לזה, לא תמיד התשובה היא חד משמעית. ההבדל בין גישתך לגישת הרופאים שלך- שאת מדברת על הרגשה רעה, והם מדברים על בדיקה גופנית+ בדיקת דם שתקינות. לא התייחסו עד כה לסבל שלך. מגיע לך רופא משפחה שמבין גם בסבל, לא רק במדידת לחץ דם או הקשבה לריאות. אני מקווה שהפסיאליס הגיב לטיפול בפרדניזון. לגבי הירידה במשקל, לא כתבת אם זה בתקופת המחלה, או שעוד קודם לכן זה החל. מגיע לך כאמור רופא משפחה עם ראיה כוללנית, רוב המומחים לרפואת משפחה הם כאלו. גם להתייחס למחלה הנוחית ולהיות עם אצבע על הדופק, וגם לבירור יותר רחב, אם הסבל, כולל הירידה במשקל החלו לפני המחלה.

20/12/2012 | 19:30 | מאת: לינה.

הירידה המשקל התחילה בתקופת המחלה. הפציאליס אכן הגיב לטיפול אבל בימים האחרונים שוב התחילו הכאבים החזקים בצוואר ולחץ באוזניים. רופא משפחה שלי לא מבין אותי ולא נותן לי לדבר! הוא אומר שהכל בסדר ואני סתם לחוצה. אם לא הייתי מבקשת לעשות בדיקות דם הוא לא היה שולח אותי בכלל! תמליץ לי בבקשה איזה בדיקות כדאי שאני אבקש ויעשה..

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה