מיגרנות מגיל 18

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

02/01/2010 | 11:17 | מאת: מירי

שלום רב אני בת 36 אמא לשני ילדים מגיל 18 עם מיגרנות קשות מאוד. יש סיפור משפחתי מצד אבי וגם אחותי סובלת. שנים אצל נוירולוג שניסה לתת לי את כל התרופות שיש ולשווא. כל סוגי הטריפטנים למיניהם וכל המניעות דפלאפט ודראלין וכו'.. השאלה שלי היא כזאת, אני אמנם נוטלת דראלין והתחלתי בעבר מ10 מ"ג ועכשיו 40 ועדיין אין שיפור. האם כדאי לעלות עם הזמן ל80 למשל, לסלואו דראלין? הנוירולוג לא נגד שאלתי אותו אבל לא יודעת אם יש טעם כי אני רואה שההתקפים שלי מאוד תדירים וגם עם דראלין 40 אין מניעה בעוצמתם ובתדירותם. יש לציין שיש לי מתח ממש חזק בשנה האחרונה כתוצאה ממצב כלכלי וחוסר עבודה, אולי גם זה משפיע, גם תזונה שלא בזמן , כי אני אחרי לידה, שנה אחרי, (חד הורית). אני נוטלת גם אימיטרקס כי זה הדבר היחיד שלקחתי בהריון והרשו לי מהטרטולוגיה, ריזלט גם לקחתי בעבר זומיג רילרט וכו'. מה עושים למניעת המיגרנות עם הדראלין? מומלץ עם הזמן לעלות עם המינון שלו או שכדאי להשאר באותו המינון ולא לעלות? אשמח לתשובה בהרחבה על דעתך. תודה לך מראש מירי

04/01/2010 | 17:15 | מאת: א.ש.

שלום לך, נראה שכל חייך את לוקחת אין ספור כדורים וממש מכורה להם, ובכן, דווקא בעניני מגרנות, מדובר במחלה פסיכוסומטית, אפילו אם ישנו רקע משפחתי, ותשימי לב בעצמך שזה קשור למצבי הנפש שלך ולמצבי לחץ, כפי שכבר ציינת. לפיכך, אני ממליצה לך בחום רב, להתחיל לנסות את תחום הגוף-נפש האלטרנטיבי כגון דיקור סיני ורפלקסולוגיה ולהבין שהבעיה היא בדר"כ בנפש הלחוצה והמתוחה שגורמת להייצרות של כלי דם באזור העורף ולפיצוץ של הראש... גם אני סבלתי ממגרנות כעשרים שנה ולא הסכמתי (מגיל שכבר עמדתי על דעתי)ללכת לרופאים ולקבל את כל שלל הכדורים שלהם ולכן ניסיתי טיפולים אחרים. בסופו של דבר המגרנות נעלמו בבת אחת כבר על טיפול הרפלקסולוגיה הראשון ונשארו רק כאבי ראש קלים יחסית ואני יודעת שזה נס של בורא עולם. שום רופא אינו מרפא, גדול ככל שיהיה, יש רק רופא אחד בעולם וזה בורא עולם, לכן מה שנשאר לנו זה להתפלל הרבה לישועה ורחמים ולרפואה שלמה. בהצלחה

06/01/2010 | 23:59 | מאת: ב.ר

מי שם אותך לקבוע שמיגרנה זו מחלה פסיכוסומטית תמיד, ב-100 אחוז? גם אם את נציגה או מדברת בשם בורא עולם, עדיין אין לך סמכות לקבוע זאת. ממקרה פרטי שלך אי אפשר להסיק שום מסקנה שבעולם. לידיעתך, גם אני סבלתי רבות ממיגרנות, לא ניסיתי את תחום הגוף-נפש האלטרנטיבי, לא דיקור סיני ולא רפלקסולוגיה, ואפילו לא התפללתי. והפלא ופלא, הזמן הוא זה שעשה את שלו והמיגרנות נעלמו להן.. גם מהמקרה הפרטי שלי אין להסיק מסקנה. שהרי אדם שונה מחברו, וכל מקרה לגופו של עניין.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש