האם מדובר במיגרנה?

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

27/12/2009 | 15:14 | מאת: ליהי

היום ישבתי בעבודה ובהיתי במסך המחשב. לפתע הופיעה נקודה זוהרת במוקד שדה הראייה של עין שמאל שלי. חשבתי בהתחלה שהסתנוורתי ממשהו אבל זה הופיע רק בעין אחת וגם לא נחשפתי לשמש בכלל היום. לאחר כרבע שעה נעלמה הנקודה בהדרגה. אני רוצה לציין שקורה לי לעיתים קרובות שמופיעה נקודה זוהרת בשדה הראייה שלי אשר נעלמת כעבור כמה שניות. קורה גם שנעלמים לי פרטים בשדה הראייה (למשל כשאני קוראת טקסט) וקשה לי להבין מה אני קוראת. יש לי ראייה 6:6, כל התופעות שציינתי הופיעו במהלך השנה האחרונה בלבד ולכן אני ממש לא יודעת מה זה יכול להיות.

ליהי את מתארת ככל הנראה תופעה של מיגרנה הקרויה אאורה שלרוב נמשכת 15-30 דקות לאחריה מופיע כאב ראש אם כי יש מקרים בהם הכאב אינו מופיע וזוהי עדיין מיגרנה. הסינוור לשניות אינו אופיני דווקא למיגרנה כדאי על כן להתיעץ גם עם רופא עיניים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש