מגרנה עם אאורה בתדירות גבוהה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

19/12/2016 | 19:41 | מאת: יוסף

שלום רב, אני בן 64 . ברקע ITP , לפני ארבע שנים TAI עם פעילות יתר של בלוטת התריס-ללא טיפול. לפני שנים רבות אובחנתי כסובל ממיגרנות. עברתי בירור מקיף כולל MRI שהיה תקין. המגרנות מלוות עם הבזקי אור לפעמים בשתי העיניים ולפעמים בעין אחת. נאמר לי שאני סובל מאאורה ללא כאבי ראש לאחר מכן.קיבלתי טיפול פרולול 40 מ"ג קבוע אחד ליום. תכיפות מקרה מגרנה כזה נע בין פעם בחצי שנה-עשרה חודשים. מלפני כחודשיים חל שינוי בתכיפות אירועי המגרנה היכולה להופיע אפילו אחת ליומיים ולפעמים אחת לשבועיים-שלושה שבועות. מספר שאלות לי אליך: 1. האם הדבר מסוכן? 2. האם קיימת תרופה למניעת ההבזקים? 3. מה משמעות הבזקים אלה? האם מדובר במחלת מוח או התרחבות/התכווצות כלי דם במוח? ומדוע תדירות ההבזקים גברה עד מאוד בזמן האחרון? בתודה מראש, יוסף

שלום בן 64 אכן שאלות חשובות. ככל הנראה לא מסוכן, כן יש תרופות מונעות כאשר התדירות גבוהה, לא ברור מאידך מדוע התדירות משתנה אבל זוהי תופעה מוכרת.הגורם גנטי המנגנון מוחי מורכב.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש