כאב ראש כרוני

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

11/06/2010 | 22:00 | מאת: קארין

שלום, רציתי לדעת אם כאבי הראש שיש לי יכולים להיות מיגרנות/מתאימים לתיאור. אני בת 29, בחצי שנה האחרונה כאבי הראש הפכו לכמעט יומיומים, (רוב ימי השבוע כואב, ומס ימים בודד פה ושם שלא) מדובר בכאבים חזקים בכל הראש, מצח, ראש אחורי (כאילו כאב בתוך המוח)ולא כאב מהדהד אגב. מלווה גם בתחושה של כאב כאילו עמוק באוזניים (אך זה לא האוזניים, פשוט עמוק לכיוון המוח, לפעמים כמו סכינים). הכאב נשמך כל הזמן און אנד אוף, זא במהלך היום הולך ובא, יכול 20 דקות לכאוב ואז להרגע לכמעט ללא כאב, וחוזר חלילה. יש רגישות לרעש בזמן הכאב (אפילו לדיבור שלי עצמי, כל דיבור הולם בראש). אציין שאני מכירה את הכאב עצמו והוא לא חדש, רק האופן שבו מופיע חדש לי. כבר מגיל 18 היה לי לעיתי מאוד רחוקות (כל חצי שנה בערך) כאב כזה, אך קבוע ולא און אנד אוף במהלך היום. לאחר מכן החל מגיל 20+ הכאב החל להופיע מדי חודש לכמה ימים בחודש, בדכ שלשה ימים רצוף עד שהיה עובר (וגם לפני מחזור). גם אז הכאב היה קבוע במהלך היום. ובחצי שנה האחרונה הפך לכמעט כל יום, בא והולך במהלך היום כל הזמן. אני כמובן אפנה לבדיקות אבל מאוד מודאגת שזה לא משהו חמור.. האם יתכן שזה רק מגרנות? האם מגרנות מתבטאות באופן כזה? (כאב בכל הראש ובמוח מאחורה בעיקר) סליחה על אורך ההודעה ואשמח לשמוע את דעתך.

12/06/2010 | 14:58 | מאת: קארין

הכאב הוא בסגנון לחץ כזה (ולא מהדהד), מתחיל בדכ במצח/רכות/פנים (שם כואב לי רוב היום) ולפעמים מתפשט לאחורי הראש ואז זה נהיה כאב מאוד חזק. בדיקת סינוסיטיס ואף אוזן גרון תקינה.

14/06/2010 | 17:22 | מאת: קארין

?

13/02/2023 | 21:48 | מאת: יוסי

שלום קארין גם אני סובל כך הרבה שנים האם מצאת פתרון אשמח לשמוע תודה מראש

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש