כאבי בצוואר ומיגרנה לאחר אימון בחדר כושר

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

07/05/2010 | 00:58 | מאת: גונן

ייחח054אני בן 43 מתעסק בספורט הריצה כתחביב ובדיקות אקג במאמץ אשר אני עובר מדי שנה הינן תקינות לחלוטין. אני נוטל תרופות יומיות מסוג סימבקור-לטיפול ביתר כולסטרול וכן אלטרוקסין ל טיפול בתת פעילות סמויה של בלוטת התריס. אימוני ריצה הינם בנפח של כ-70 ק"מ בשבוע וכן השתתפות בכ-14 חרויות ריצה של 10 ק"מ במהלך חמשת החודשים האחרונים. במהלך אחד האימונים, לפני כעשרה ימים ולאחר תקופה ארוכה שלא עשיתי זאת, נכנסתי לחדר כושר וביצעתי תרגילי כח לכל הגוף – במשקל קל עד בינוני. אחד המתקנים היה מכשיר כוח לרגליים – דחיקה בשכיבה זויתית כאשר הראש כלפי מטה והדחיקה נעשית עם הרגליים כלפי מעלה. לאחר פעולה זו הרגשתי כאב ראש חזק שהתפתח לכאב צוואר וגב עליון – ביום למחרת התגברו הכאבים וחשתי גם כאב ראש העוטף את המצח , רגישות הראיה לאור, לחץ באוזניים. מאז ועד עתה ביצעתי מספר טיפולי כירופרקטיקה ועיסויים ספורטיביים. קיים שיפור איטי מאוד אך מתמשך מיום ליום אך עדיין לא חזרתי למיטבי. האם על סמך נתונים אלו להגיע להבחנה? מה הטיפול המומלץ? בתודה מראש גונן

גונן שלום כאב מסוג זה עשוי לנבוע מהצואר והתנוחה אולם מאידך יתכן גם דמם תוך גלגלתי לאחר מאמץ. יש לפנות בהקדם לרופא ולבצע CT עם חומר ניגודי ולדמות את כלי הדם.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש