כמה המצב חמור לאור ממצאי MRA ן-MRI???

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

10/04/2024 | 12:34 | מאת: איתן

שלום איש יקר, בעקבות תלונות של כאבי ראש ממושכים ובחילות שנלוו, ותחושת חוסר ש.מ נשלחתי לבצע את הבדיקה שבכותרת ואלו הממצאים ה ח ר י ג י ם באבחון של הרדיולוג מביה"ח שיבא תה"ש: 1. מודגמת מגה ציסטרנה והרחבה של מרווחי CSF בהיקף הצרבלום בגומה האחרוית. 2. מודגמים מרווחים פרי וסקולריים מורחבים בגרעינים בזליים דו"צ. 3. מעט עיבוי והאדרה של משטחים דורליים בהיקף המוח. ממצא זה בליווי הממצאים בגומה אחורית מעלים לאבחנה מבדלת את האפשרות של תת לחץ אינטרא קרניאלי, דבר המחייב המשך בירור. 4. בנוסף, מודגמת מעט רירית מעובה בסינוסים פרא נזלים עם אורור תקין של תאים מסטואידלים. הממצאים התקינים: חדרי המוח תקינים בגודלם, עורקי המוח תקינים, ללא עדות להיצירויות או חסימה, שינויים דיסקטיבים, מפרצות או מלפורמציות וסקולריות. עורקי הצוואר אף הם תקינים, לא עדות להיצירויות, חסימות, מפרצות או שינויים דיסקטיביים. מערכות הניקוז הוורידיות בגדר התקין. CPA, תעלות שמע פנימית והאזוק הסלרי בגדר התקין. שאלותיי: האם הממצאים מסבירים את כאבי הראש והבחילות או שאלה ממצאים שהתגלו באקראי אגב הבדיקה? ועד כמה חמור מצבי - תת לחץ אינטרא קרניאלי מה אומר?? וככל וחמור - מה הטיפולים המקובלים??? מתנצל על האורך, ותודה מכל הלב, איתן

תת לחץ מתבטא בכאב שמופיע בעמידה או ישיבה וחולף תוך זמן קצר בעת שכיבה. יש להתיעץ עם נוירולוג לגבי האבחנה.

11/04/2024 | 15:24 | מאת: איתן

יתר הממצאים לא קריטיים? שלחו אותי למיון תה"ש לעשות ניקור מותני ועוד בדיקות.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש