שאלה לנוירולוג- דלקת עיצבית?

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

26/01/2024 | 12:05 | מאת: רועי

שלום רב. אודה לעזרתך כנוירולוג. אני בן 42, שנים עם יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם שאינו מטופל תרופתית כיון שאין גורמי סיכון לדעת רופאת המשפחה. אני נוטל שנים רבות תרופות נגד חרדה ודיכאון (CLONEX, LUSTRAL, WELLBUTRIN XR) בבדיקות דם לפני 3 חודשים- רמת ברזל "חופשי" IRON - ערך של 167 (בדיקות בעבר נעות סביב ערך תקין "נאה" זה). לפני חודש התחילה תופעה מתמשכת של קור בכפות הרגליים (למרות שהידיים חמות) ללא כאבים או קשיי הליכה. נשלחתי לבדיקות דם: ברזל- הערך צנח ל-44 חזרה על הבדיקה לאחר 10 ימים: ברזל- הערך עלה חזרה ל-153 חזרה שוב לאחר 10 ימים על הבדיקה: ברזל- הערך 143 בכל הבדיקות- המוגלובין, פריטין תקינים וגם בלוטת התריס וסוכר. רופא כירורג כלי דם- בבדיקה פיזית ודופלר ורידי- שלל שמקור התופעה מגיעה על רקע בעיית כלי הדם. התופעה ממשיכה ומאוד מאוד מפריעה. רק כאשר אני ישן עם פוך רק אז כפות הרגליים לא קרות. בכל יתר היום- כפות הרגליים קפואות. פניתי לרופא המטולוג- הפנה לבדיקת קרישיות דם ומדד דלקת CRP - בדיקות תקינות ואמר שאין טעם להמשך בירור המטולוגי. כאשר אני חושב לעומק, השינוי היחיד שחל לפני כחודשיים וחצי הוא החלפת תרופה נוגדת דיכאון LUSTRALׂ לאותה התרופה רק בגרסתה כגנריקה (SERENADAׂׂ) במינון זהה. הפסיכיאטר שולל קשר להחלפת התרופה לתרופה גנרית. האם יכול להיות שתופעה של קור בכפות רגליים היא על רקע של דלקת בעצבים? איך בודקים זאת? נוירולוג?  אשמח מאוד אם תוכל להאיר קצת על הדברים שהעלתי כאן ולכוון אותי להמשך בירור. אודה לך מאוד.

שלום רועי, פורום זה מיועד לכאבי ראש. כדאי לבצע בדיקת הולכה עצבית מוטורית ותחושתית ולפנות לנוירולוג.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש