כאבי ראש במשך שבוע וחצי

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

31/08/2023 | 14:44 | מאת: רחל

אמי בת 80 עברה צנתור לפני 8 שנים ויש לה סטנד. בשבוע וחצי האחרונים סובלת מכאבי ראש בלתי פוסקים.היו גם סחרחורות. התעיפות מהירה אחרי פעולות פשוטות שהיתה עושה קודם בקלות.כמו כן,בחילות וגרפסים(יש בקע סרעפתי. כאמור התלונה העיקרית כאבי ראש עם לחץ בצד שמאל של המצח ובמרכז הקרקפת. בדיקות דם תקינות למעט IRON נמוך שהיה גם לפני חצי שנה. עשתה סיטי ראש השבוע ובתוצאות: הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים . הבדיקה ב וצעה לפי ולאחר הזרקת חומר יגוד תוך ורידי . מבה תקין של ארובות העייים, בסיס הגולגולת ושל תאים המסטוידלים . שארית של סיוסיטיס מיימלי בסיוס מקסילרי ימי, פרט לכך איוורור שמור של מערות הפים . בגומה האחורית: פרכימה וחדר רביעי שמורים . מעל הטטוריום: הרחבה של קלה חדרי וחריצי המוח על חשבון איבוד . פח קו אמצעי שמור . ללא תהליך מוקדי . ללא העשרה פתולוגיות לאחר הזרקת חומר יגודי . ללא דימום תוך גולגולתי . בחלוות העצם: מבה גרמי שמור, ללא .הרס סיכום : אטרופיה מוחית מרכזית והיקפית בהתאם של לגיל הבדק . ללא ממצא חריף תוך גולגולתי האם יכול להיות קשר לבעיה קרדיולוגית? מה המלצתך? למי לפנות?

שלום רחל, בגיל הזה צריך גם לשלול דלקת של העורק הרקתי ( teporal artery) ולבצע שקיעת דם ובדיקת העורק.הוועצי ברופא המשפחה.אם נשלל לנסות לטפל בכאב.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש