אודה להסבר בעברית פשוטה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

12/07/2023 | 08:55 | מאת: אני

MRIמח כולל ח.נ. פרטיםקליניים: בירור ירידה קוגניטיבית. איןבידינו בדיקות MRI להשוואה. טכניקה: הבדיקה בוצעה בסדרות SWI ,FLAIR 2,T 1,T, דיפוזיה ולאחר הזרקת ח.נ. פרוטוקול אפילפסיה. ממצאים: מוקדיםהיפראינטנסיים ברצף פלייר בחומר הלבן התת קורטיקלי והפריונטריקולרי, אינם ספציפים ייתכן שינויים איסכמיים על רקעמיקרואנגיופתיה. ללאהאדרה פתולוגית בפרנכימה המוחית. ללארסטריקציה בדיפוזיה. ללאעדות לדמם אינטרה-קרניאלי. חדריהמוח חללים תת עכבישים כמו כן במידה קלה משנית לאובדן נפח. איןסימני לחץ מרכזיים. מודגםאות מבוסס זרימה בעורקים אינטרה-קרניאליים הגדולים. הסינוסיםהוורידיים מתמלאים היטב בחומר ניגוד. טונסילים צרבלריים בעמדה תקינה. לסיכום: מוקדיםהיפראינטנסיים ברצף פלייר בחומר הלבן התת קורטיקלי והפריונטריקולרי, אינם ספציפים ייתכן שינויים איסכמיים על רקעמיקרואנגיופתיה.

ממצאים די שכיחים לרוב ללא כל משמעות קלינית. כדאי לפגוש נוירולוג שיאשר. עקרונית נראה בתחומי הנורמה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש