פענוח mri

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

04/04/2023 | 13:41 | מאת: לי

היי , ביצעתי mri מוח ואוזניים בשל טינטון פועם בצד שמאל מידי פעם. מציינת שיש לי קפיצות בעפעף בצד שמאל כבר כמה חודשים.. לפעמים לעיתים נדירות קורה לי גם בימין. מצרפת את הפענוח - חדרי המוח,ציסטרנות וחריצים מתאימים לגיל. קומפלקסים 7,8 מודגם סימטרים ותקינים דו-צדדי ללא עדות להאדרה שלהם. הזויות הפונטו צרבלריות מודגמות תקינות. מוקד זעיר ב-FLAIR פרונטלי בצנטרום סמי-אובלי משמאל בלתי ספציפי. ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. האם בכל זאת הנגע יכןל להעיד על משהו? הנוירולוג ביצע לי בדיקה נוירולוגית במרפאה וטען שהנגע חסר חשיבות ונפוץ באוכלוסיה ובגלל המיקום שלו אין הוא חשוד. אני בת 29 בריאה בדרכ ועכשיו בהריון שלישי עם שני ילדים קטנים בבית .

הנוירולוג צודק לי, אלה ממצאים שכיחים וכמעט תמיד ללא משמעות קלינית.

05/04/2023 | 00:09 | מאת: לי

אם כך, ממה יכול להיגרם טינטון פועם? ביצעתי דופלר עורקי צוואר שיצא תקין בדיקת שמיעה תקינה אין נוזלים או דלקת באוזן והmri שיצא תקין מה ניתן לעשות? פשוט להניח לזה? זה התחיל הרבה לפני שגיליתי על ההריון וזה בעיקר בערב בלילה ובבוקר, לא רציף ולסירוגין לא קבוע.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש