פענוח אמ אר איי ראש

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

14/02/2023 | 16:40 | מאת: לי

היי, אני בת 29 בריאה בדרכ. בשלושת החודשים האחרונים יש לי רעידות בעפעף שמאל ולעיתים רחוקות בימין. מידי פעם יש לי נימול באצבעות בידיים וברגליים לעיתים יש מסך לבן בעין שמאל שחולף לאחר כמה שעות. בחודש האחרון התווסף לי טינטון פועם באוזן שמאל בעיקר בלילה , לא תמידי. הרופא אאג שלח אותי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה למעט ירידה מזערית מאוד חסרת חשיבות באוזן ימין. הרופא נתן לי הפניה לmri קיבלתי תוצאות ואני מודאגת מאוד- חדרי המוח,ציסטרנות וחריצים מתאימים לגיל. קומפלקסים 7,8 מודגם סימטרים ותקינים דו-צדדי ללא עדות להאדרה שלהם. הזויות הפונטו צרבלריות מודגמות תקינות. מוקד זעיר ב-FLAIR פרונטלי בצנטרום סמי-אובלי משמאל בלתי ספציפי. ללא הפרעה רסטריקטיבית בדיפוזיה. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים. מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. עיבוי רירית ניכר בסינוסים המקסילריים דו"צ עם מלאות ופלס נוזל בימני וציסטה מריטנסיה בשמאלי חסומים כמעט בשלמותם. לסיכום: - אין עדות לתהליך תופס מקום או האדרה חריגה באזור CPA או בתוך תעלות שמע הפנימיות. - ממצאים חשודים לסינוסיטיס אקוטי לקורלציה קלינית. הייתי אצל נוירולוג שטען שכל התסמינים שיש לי הם שפירים ויעברו לבד וטען שהנקודה הזו היא כלום ושכיח ולהתעלם מזה. בכל זאת אני מודאגת.. האם הנקודה בחומר הלבן שצוינה יכולה להיות קשורה לירידה המזערית בשמיעה? או יכולה להיות קשורה לאיזושהי מחלה אחרת? ממש מודאגת ולא נרגעת אפילו שהרופא אמר שהכל תקין…. אשמח להסבר על הבדיקה

15/02/2023 | 07:55 | מאת: לי

האם צריך מעקב או ביקורת לנגע הזה ?

15/02/2023 | 08:29 | מאת: לי

כי הרופא טוען שאין צורך במעקב

שלום לי, לממצא בחומר הלבן אין שום משמעות. יש לך כנרה סינוסיטיס פני לרופא אאגרון.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש