הבן סובל מכאבי ראש ואבחון MRI

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

18/10/2022 | 16:31 | מאת: tom

הבן שלי בן 16' כבר שנתיים בכאב ראש כ2-3 בשבוע. לסורגין חלש/חזק. רופאת המשפחה חשבה שזה בגלל האנמיה שהוא סובל לאורך זמן. רק כעת נשלח לנורולוג שחושד שסובל ממגרנות ושלח את הבן לMRI. הפיענוח. הטונסילים מתבלטים לפורמן מגנום אך ללא לחץ על המדולה. הציסטרנות הבזאליות שמורות. גזע המוח, הגשר והמוחון ללא מוקדי אות חריג. החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים. בחתכים העל-טנטוריאליים חדרי המוח והסולצים בממדים תקינים. החומר האפור והלבן שמורים, ללא מוקדי סיגנל חריג. אין עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום. בסיכום: מנח נמוך של הטונסילים . פרט לכך ללא ממצא חריג מה זה אומר הטונסילים מתבלטים לפורמן מגנום ובסיכום כתוב מנח נמוך של הטונסילים אשמח להסבר והכוונה מה זה אומר. תודה

אלה חלקים של המוח הקטן שתבלטים למעבר בין המוח וחוט השדרה לפי הכתוב כנראה ללא משמעות. כדאי להתיעץ עם נוירוכירוג.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש