פענוח MRI בעקבות מיגרנות

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

15/08/2022 | 20:25 | מאת: שירה

שלום רב, סובלת מזה 26 שנים ממיגרנות שתוקפות לפחות פעמיים בשבוע. אודה לפענוח ממצאי mri: לויקריוזיס מספר רב של מוקדי אות גבוה בחומר הלבן השטחי והעמוק משני הצדדים ללא עדות לדיפוזיה רסטריקטיבית. מוקד היפואינטנסי זעיר בפונס מימין לקו האמצע ברצף swi האם האדרה נקודתית. ציסטה קטנה של בלוטת הפינאליס באורך כ 1 סנטימטר ללא האדרה חריגה לסיכום :מוקדי אות גבוה מרובים בחומר הלבן דו"צ , לויקריוזיס קלה. התמונה יכולה להתאים לשינויים איסכמיים על רקע של מיקרואנגיופתיה או הפרעות קרישה יתכן גם על רקע של מיגרנה פחות מתאים במראה לשינויים על רקע דמיאלנטיבי, להמשך בירור ומעקב נוירולוגי ושקילת ביקורת. תודה רבה .

שלום שירה באנשים עם מיגרנה מוצאים לעתים ממצאים כאלו. אם אין לך בעיות עם כלי דם כנראה שזה ההסבר.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש