מגרינה וכאבי ראש מסוג trigeminal caphalalgia

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

14/08/2022 | 22:20 | מאת: מרינה

שלום ד"ר, מזה שנה סובלת מכאבי ראש ופנים המתמקדים בצד שמאל (כולל גבה, עין, אף , לסת ולחי), הכאב התפתח דווקא לאחר עקירת שן בינה בצד ימין! הכאב בעל אופי דוקר, שורף, פועם וממושך ולפעמים בעל התקפי קצרים הדומים לטריגנל נורלגיה. הכאב בצד ימין התמקד רק באזור העקירה עד לפני חודש שהכאב בצד ימין התחיל "לטייל" אף הוא בצד הפנים והגיע לצד הראש והגבות ישנן נקודות שם שממש קשה לגעת בהן מרוב כאב! בימים האחרונים ניתן לראות וריד קטן מאוד בצד העין שהופיע חא היה קודם והוא כואב. האם זה מסוכן? טופלתי עד עכשיו ב אלטרול, טופמקס, אינדוביס ללא הטבה. כרגע עם טגרטול עם הטבה בכלל בכלל לא מספקת אני על מינון 400 ומתקשה לעלות לאור תופעות הלוואי. ביצעתי 3 פעמים זריקות בלוק, פעמיים הצליחו והייתי לי הקלה לשבוע בלבד, הפעם השלישית לא הצליח לי. בשבוע האחרון טופלתי בסטראוידים לאחר התקף ארוך וממושך, הייתי לי הקלה ליומיים ושוב חזר. האם יש עוד אופציות לטיפול ? האם יש דבר כזה שהכאב נודד מצד לצד?

הכאב מרינה כבר אינו נובע מאזור השן אלא כל הנראה מגרוי מערכת הכאב במוחהגדלת שטח הכאב היא תופעה מוכרת ולעתים קשה לטיפול . פני למרפאת כאב או למומחה בכאבי פנים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש