כאבי ראש ושיבוש בדיבור לצעיר בן 24

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

01/04/2022 | 01:20 | מאת: דוד

הבן שלנו (22) (ברקע מעי רגיז) סובל מכאבי ראש לעתים קרובות השבוע הוא קיבל התקפי כאבי ראש קיצוניים מאוד והגיע לטרם ושם השתבש לו הדיבור הוא לא יכל לדבר והמלים יצאו משובשות כך למשך שעתיים הוא פונה לבית החולים בוצע CT תקין, בוצע בדיקת ניקור מותני יצא תקין ושוחרר בהערכה שמדובר במיגרנה. לא בוצע MRI. מעניין שיום לפני כן היה לו שיבוש חד פעמי בדיבור למשך חצי דקה וגם קצת קושי בקריאה. כמו כן סובל משלשולים 3 שבועות אחרונות. לפני כשנה וחצי היה לו אותו דבר, התקפי כאבי ראש, כמה ימים לפני כן היה לו דיבור משובש לחצי דקה ולאחר כמה ימים התקפי כאב ראש עם שיבוש בדיבור של 3-4 שעות, בוצע CT יצא תקין, בוצע ניקור מותני והיה קצת חלבונים לא חיידקי ושוחרר ההערכה היתה או מיגרנה או דלקת כרום המוח ויראלית. בוצע גם MRI לפני שנה וחצי ואמרו שזה תקין. היום עברתי על התוצאות של MRI מלפני שנה וחצי ומצאתי שורה 'ציסטה בגודל 2.5'. אני מודאג מאוד היום הוא שוב קיבל התקפי כאב ראש חזקים ורציתי לשאול האם ייתכן שהציסטה שגילו לפני שנה וחצי אומר משהו? מה יכול להיות הסיבה לכאבי ראש שגורמים לשיבוש בדיבור? והאם יש מיגרנה שיכול לעשות שיבוש בדיבור ברמה כזו גבוהה

לציסטה דוד אין כנראה כל קשר לכאבי הראש. מדובר ככל הנראה על מיגרנה עם אאורה המתבטאת גם בהפרעות דיבור. זהו מצב מוכר וניתן לטיפול ברוב המקרים. פנו למרפאה לכאבי ראש שם יטפלו בהתאם.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש