כאב ראש לחץ בראש וסחרחורות אחרי שכיבה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

13/03/2022 | 21:08 | מאת: איילה

שלום ילד בן שש סובל מגיל שנה מהתקפים של כאב ראש, סחרחורות, עיניים, הקאות ובחילות. בוצעו בדיקות שונות ונאמר שכנראה מיגרנה פלוס ורטיגו. הילד בכל התקפה לא מסוגל לישון לאחור או קדימה. ואם הוא נופל לשינה הוא מתעורר עם כאבי תופת לחץ במצח פוטופוביה קיצונית לא מסוגל לראות חריץ קטן של אור. עכשיו זה לא דומה לשום סימפטום מיגרנוטי או ורטיגו. הורטיגו לא מוביל לםוטוםוביה כזו ומיגרנה לא אמורה לגרום לילד לא להיות מסוגל לשכב במיטה. למרות ששללו ארבע פעמים בצקת בקרקעית העין (אבל הבדיקות לא בוצעו בזמן התקפה רק בין התקפות) האם ייתכן שיש לחץ תוך גולגולתי? בוצע אמאראיי לפני 4 שנים נמצאו נוזלים בארובות העיניים שרוםא עיניים אמר שזה ממצא תקין שקיים אצל חלק מהאנשים, ונמצאה היצרות בצד שמאל אבל בטווח. אני רק רוצה לדעת האם כל אלו לחלוטין שוללים לחץ תוך גולגולתי או שיש מקרים שמופיע לחץ כזה גם כשהכל תקין בבדיקות.

לחץ ממושך איילה היה אמור להתאפיין הממצאים אוביקטיביים. ככל הנראה לא זו הבעיה.

14/03/2022 | 20:28 | מאת: איילה

תודה רבה. האם הסימפטומים מתאימים למיגרנה עם ורטיגו? הצוואר שלו נוקשה גם. מסוגל לכופף אבל שרירים נוקשים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש