מיגרנה וכאבי פנים נירוסוקולרים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

10/03/2022 | 17:35 | מאת: מרינה

הי , סליחה מראש שזה ארוך! בת 25, מזה 9 חודשים סובלת מכאבי פנים וממיגרנה שהחלו והחמירו לאחר עקירת שן בינה.בביקור האחרון אצל הנירולוג לפני חודש נרשם בסיכום " הכאבים יכולים להתאים באופן חלקי לכאבים מיגרנותיים או לחלופין לכאבים ממשפחת trigeminal caphalalgia עם מאפיינים של hemicrania אך עם זאת יש להדגיש שהכאב לפעמים לא בצד אחד.לסיכום המולץ על שילוב של טיפולים, טופמקס 100 מ"ל, indemthacine מינון של 25 ביום ולהמשיך לעלות עד 50 מ"ל ביום 3 פעמים במידה וללא הטבה , ועל נורטילין 25 מ"ל ביום, הנורטילין בא במקום האלטרול שהוחלף בעקבות קושי במתן שתן. כיום וכעבור חודש לאחר הניסיון בתרופות אני כן רואה איזבו שיפור בתדירוץ ההקפים, ובעוצמתם. אולם הבעיה היא שהנורטילין גם כן עשה לי אצירת שתן , האם יש מה לעשות עם העניין הזה ? האם ניתן להפחית את המינון בלי לפגוע ביעולות הטיפול? מצד דני אני חוששת לפגוע בכליות שכן אני כמה ימים יש לי כאבים בבטן התחתונה ובאזור הכליות ומרגישה שהשלפוחית לא מתרוקנת עד הסוף , התור הבא לנירולוג זה בסוף החודש ואני לא יודעת מה לעשות! רופאת המשפחה לא באמת נתנה מענה לבעיה והיא רק המליצה לעשות בדיקת שתן כדי לשלול דלקת .

אפשר בהחלט לחצות מנת הנורטילין. כדאי לשקול להמירו בתרופה ממשפחה אחרת שלא תשפיע על מע' השתן.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש