תגובה אלרגית לאמגליטי

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

03/03/2022 | 12:13 | מאת: סיוון

שלום ד"ר עליי להזריק לראשונה אמגליטי. יש לי אסתמה קשה מאוזנת, אלרגיה לאבק ואורטיקריה כרונית. אני לוקחת 4 אריוס כל יום. רופא אלרגיה אמר לי שאם שעה אחרי ההזרקה לא יהיה משהו חריג ושונה מהנורמה אז אני לא אלרגית לטיפול. אני אזמין אחות פרטית עד הבית שתזריק לי בפעם פעמיים ראשונות ויש לי מזרק אפיפן. היא תלך לאחר ההזרקה. במידה ומקום ההזרקה ממש מתנפח או נהייה אדום ממש זה לא יכול להעיד על אלרגיה או רגישות יתר כי זאת תופעת לוואי נפוצה? לי יש עור רגיש ואני דיי בטוחה שמקום ההזרקה מאוד יהיה תגובתי. השאלה היא האם זה בכלל לא רלוונטי לנושא האלרגיה? תודה רבה

סיוון שלום, יש להבדיל בין תגובה אלרגית כללית לבית תגובה מקומית. כדאי להתיעץ עם רופא האלרגיה יתכן ומנה של סטרואידים לפני ההזרקה עשויה למנוע תגובה אלרגית.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש