כאבי פנים וראש נירוסקולרים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

12/12/2021 | 19:18 | מאת: מרינה

שלום אובחנתי על ידי מומחה לרפואת הפה, ורופא לכאב פנים ראש ולסת , כסובלת מכאב ממקור נירו-ויסקולרי, על רקע כאבים שמהם סבלתי והחמירו לאחר עקירת שן בינה בעקירה כירוגית. הכאבים בשני צדדי הפנים, אבל יותר בצד שמאל ומקרינים לאזור העין והאף, הכאב, שורף, דוקר, חשמלי, פועם ולוחץ. ישנה גם תחושת הירדמות גם כאשר אין כאב לפעמים. יש לציין שתסמונת העצב המשולש הדבר שהכי הפחיד אותי בתור בחורה בתחילת החיים (אני בת 25) נשלל על ידי המומחה. גם לאחר בדיקה של רופאה נירולוגית , היא לא כלכך חשבה שזה הכיוון אך היא המליצה על mri להמשך בירור. מנגד מומחה חרופאת הפה סבור שזה מאוד דומה למיגרנה מאחר ואני סובלת גם מבחיחה והכאב מחמיר בעת המאמץ. בינתיים אני מטופלת בטופמקס במינון של 50 מל , כדור בבוקר וכדור בערב, אבל לא יודעת אם זה סתם הרגשה או אם זה מהתרופה, אני מטופלת כבר חודש, והעליתי בהדרגה, כמעט כל שבוע יש לי תסימינים הדמויים לשפעת, כאבי שרירים, גודש באף, כאב גרון, תחושת חולי כאזת, האם זה נורמלי ? האם זה תופעת לווי של הטופמקס ? האם לדעתך אני בכיוון הנכון מבחינת הטיפול ?

מרינה שלום, ככל הנראה כאב הנגרם ע"י סנסיטיזציה של מערכת העצבים המרכזית הגורם לא ברור. מציע לפנות למרפאה לכאבי ראש או לנוירולוג המתמחה בכאבי ראש שכן מדובר עלמצב מורכב מבחינת הגישה הטיפולית.

13/12/2021 | 08:12 | מאת: מרינה

תודה על תשובתך, פשוט על החלק הראשון מהשאלה, לגבי התופעות לווי שציינתי , האם הם קשורות לדעתך לטופמקס?

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש